Preşedintele Radu Moldovan: Punctul de lucru al ISU va deservi 10 comune. În agendă, reînfiinţarea Secţiei de Poliţie Rurală la Lechinţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud consideră că inaugurarea Punctului de lucru al IUS este un moment istoric pentru comuna Lechinţa, „capitala zonei de câmpie a judeţului Bistriţa-Năsăud”, asta pentru că nu a mai avut loc un eveniment cu o asemenea încărcătură la care să participe un ministru al Afacerilor Interne.

         „E un eveniment de foarte mare sărbătoare pentru noi toţi, e încă o dovadă a faptului că atunci când există linişte, pace, înţelepciune, bună înţelegere între autorităţle locale şi reprezentanţii autorităţilor centrale, pot demara şi se pot finaliza proiecte de succes, cum este înfiinţarea acestei substaţii a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi a unei staţii SMURD în comuna Lechinţa, care va deservi cele 10 unităţi administrativ-teritoriale din toata zona de câmpie şi zona adiacentă, mai exact Galaţii Bistriţei, Teaca, Milaş, cu o populaţie de aproximativ 28.000 de oameni”, a evidenţiat preşedintele Radu Moldovan.

         Şeful administraţiei judeţene a scos în evidenţă faptul că parteneriatul de succes început acum 6 ani între Consiliul Judeţean şi ISU BN a condus la „rezultate extraordinare”, prin atragerea de fonduri europene de circa 5 milioane euro în echipamente şi dotări. „Din bugetul judeţean, o sumă de aproximativ 5 miliarde de lei vechi a fost alocată pentru cumpărarea acestei autospeciale pentru SMURD, dotată cu tot ce are nevoie. În urma acestei investiţii şi, în special, în urma profesionalismului şi devotamentului acestor oameni speciali şi care îşi pun propria viaţă în pericol pentru a salva alte vieţi, am ajuns să avem performanţe notabile în acest domeniu. Atât eu, în calitate de reprezentant al cetăţenilor judeţului Bistriţa-Năsăud, dar sunt convins că şi majoritatea covărşitoare a cetăţenilor sunt mulţumiţi şi mândri de voi şi de tot ceea ce voi faceţi. Drept dovadă stau toate studiile sociologice care plasează această instituţie pe primele locuri în îbcrederea cetăţenilor din România”, le-a spus salvatorilor bistriţeni preşedintele Moldovan.

         În context, acesta a anunţat că, prin finanţare europeană, pe Programul Operaţional Regional 2014-2020, Consiliul Judeţean a fost declarat eligibil cu un proiect extrem de important, şi anume extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa şi construcţia unui lift de mare viteză şi heliport pe spital, care să reducă timpii de transfer a unor pacienţi aflaţi în stare critică, către spitalele din centrele universitare.

         „Fiecare dintre noi facem eforturi pentru a putea desrvi şi servi cât mai bine cetăţenii pe care îi reprezentăm. Această colaborare tripartită între autorităţile judeţene, locale şi autorităţile centrale, reprezentate de ISU BN a dus la realizarea acestui proiect. Primăria comunei Lechinţa şi primarul Romeo Florian, Consiliul Local Lechinţa merită felicitările speciale că au înţeles că viziunea unei administraţii unei zone ca Lechinţa, care a fost de-a lungul timpului capitala zonei de câmpie,  trebuie să facă eforturi în astfel de investiţii, care nu deservesc doar comunitatea din Lechinţa. Pentru o comună ca Lechinţa, suma nu este mică, sunt 10 miliarde lei vechi care au fost investiţi în construcţia acestui sediu. Consiliul Judeţean a venit cu autospeciala, iar Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, cu aprobarea unei organigrame de 30 de oameni, care vor deservi populaţia din zonă”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean.

         Nu în ultimul rând, Radu Moldovan i-a solicitat ministrului Carmen Dan să ia în calcul reînfiinţarea Secţiei de Poliţie Rurală pentru zona de câmpie, cu sediu la Lechinţa, menţionând că administraţia judeţeană şi cea locală vor reabilita clădirea.

 

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5