În prezența prefectului, 865.245 buletine de vot au plecat către toate cele 313 secții de votare din județ

Materialele electorale și buletinele de vot au plecat de la BEJ, către toate cele 313 secții de votare din județ, însoțite de pază înarmată din cadrul MAI, conform procedurii! La nivelul județului avem un număr total de 865.245 buletine de vot, din care un număr de 288.415 buletine de vot Parlamentul European, 288.415 buc. buletine de vot nr.1 Referendum şi 288.415 bucăţi buletine de vot nr.2 Referendum.

Comentarii

25/05/19 16:21
Vizitator

„În ziua de 26 mai 1919, Regele şi Regina, însoţiţi de o mare suită de miniştri şi generali, fac o vizită la Bistriţa. Sunt primiţi într-un mod deosebit de înălţător de către toată intelectualitatea şi întreg poporul bistriţean în frunte cu prefectul Tripon. Participă şi năsăudenii cu plutonul de grăniceri veteran cu steagul lor ciuruit de gloanţe,” nota în memoriile sale Victor Moldovan, unul dintre cei mai longevivi deputaţi ai judeţului.
Nici ziarele vremii nu au ignorat vizita Reginei Maria şi a Regelui Ferdinand în Transilvania, amintindu-i pe grănicerii năsăudeni de odinioară, atunci doar nişte „moşnegi” frumoşi, care i-au înmânat Regelui drapelul ciuruit de gloanţe, care i-a însoţit în numeroase bătălii. „Acestui colţ al Ardealului, vecin de soră cu Moldova, codrii cari se întind peste munţi i-au şoptit de atâtea ori, că şi dincolo de munţi trăiesc tot fraţi, şi şoptirea munţilor şi murmurul apelor au adus aicea acelaşi suflet de iubire de neam….Sunt convins că acest suflet va fi la fel totdeauna,” a precizat Regele Ferdinand în faţa mulţimii, care l-a întâmpinat la Bistriţa.
În acelasi an, 2019 Regina Maria şi Regele Ferdinand au vizitat inafara de Bistriţa mai multe orase din Transilvania, intre care: Oradea, Carei, Baia Mare, Jibou, Dej, Gherla, Cluj, Turda, Câmpeni, Abrud, Ţebea, Alba Iulia, Blaj, Copşa, Sibiu, Sălişte, Făgăraş şi Braşov. Iata impresiile Reginei Maria consemnate in presa vremii: „Pe oriunde umblam aveam parte de primiri de un pitoresc greu de descris, ţăranii se strângeau cu miile să ne întâmpine, cele mai îndepărtate sate şi-au trimis delegaţi pentru a saluta venirea noastră. Un spectacol fără sfârşit de minunate costume populare, specific fiecărui district, pentru că România era un tărâm al costumelor populare,” descrie călătoria din Transilvania, Regina Maria. Nu a trecut neobservat nici clopul cu pene de păun specific zonei Năsăudului, despre care Regina spunea: „în alte locuri jerbele erau parcă încoronate cu pene de păun care se răsfirau ca un halou în spatele capului”. „Acea vizită în Transilvania, în anotimpul când natura se trezeşte la viaţă, când apar florile de primăvară şi inimile oamenilor sunt pline de recunoştinţă, rămâne un unic eveniment la care eu deseori, când viaţa e tristă şi fără ţintă, mă uit în urmă repetând vorbele poetului: „Nici măcar Dumnezeu nu poate întoarce această oră”, încheie Regina Maria relatarea despre vizita sa în Transilvania.
Fie si pentru faptul ca pe 26 mai se implinesc 100 de ani de la aceasta vizita regala in orasul nostru, bistritenii ar trebui sa iasa in numar mare la vot.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]