Prezentări de carte, la Centrul Multicultural Sinagoga Bistriţa

În organizarea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, a Societăţii de Concerte Bistriţa, a Editurii Grinta, a Editurii Karpat şi a Editurii ORDO AB CHAO, la Sinagoga Bistriţa a avut loc miercuri, 25 iulie a.c., ora 17, prezentări de carte.

         În prezenţa unui public select şi esenţializat, vorba biblică – mulţi chemaţi puţini aleşi – domnul Gabriel Cojocaru, scriitor şi director al Editurii Grinta, a prezentat pe scriitorii Florin Horvath şi Dan Marius Drăgan, primul trăitor la Zalău, iar al doilea în Cluj-Napoca. Gabriel Cojocaru şi-a prezentat editura, spunând că ea funcţionează de 17 ani şi că a editat până în prezent 1500 de titluri, prezentând apoi pe cei doi autori prezenţi la Bistriţa. Dan Marius Drăgan a vorbit despre cărţile confratelui său, prieten, Florin Horvath, dintre care a remarcat cartea „De la Zamolxis la Sarmisegetuza”, Florin Horvath find un împătimit şi un susţinător al teoriei originii doar dacice a poporului român. S-a prezentat şi o carte despre moaştele Sfântului Ioan Botezătorul, ajunsă într-un anumit moment al istoriei în mâinile domnitorului Neagoe Basarab, ce le-a donat mănăstirilor de la Muntele Athos, o carte despre Ordinul cavalerilor templieri şi planul lor de 1000 de ani de recucerire a Ierusalimului.

         La rândul său, Florin Horvath şi-a prezentat cărţile şi a vorbit despre cărţile scriitorului Dan Marius Drăgan – „Regina Elisabeta” , „Vremuri tulburi”, Crucea şi Puterea”.

         Gabriel Cojocaru, directorul Editurii Grinta a mulţumit celor prezenţi şi şi-a prezentat recenta sa apariţie editorială, cartea de poeme „Schimbul de sânge”, din care a recitat două admirabile poeme.

         A fost o după-amiază magică, de poezie şi literatură de bună calitate, autorii prezenţi făcând un dialog interactiv cu scriitorii bistriţeni şi oameni de cultură prezenţi la eveniment.

USR-PLUS

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]