Prima grădiniță ortodoxă din judeţ, la Maieru

sursa Radio Renasterea

Credincioșii din Arhiepiscopia Clujului sunt rugați să sprijine construirea Centrului catehetic al parohiei ortodoxe Maieru.

Acest complex va fi destinat activităților cu tinerii și copiii parohiei, în scopul de a-i apropia mai mult de biserică și a-i forma în spirit creștin. Centrul va dispune de o sală multifuncțională, o grădiniță cu program prelungit, spații de cazare pentru desfășurarea unor mini tabere, precum și de o bibliotecă parohială.

Lucrările au demarat în urmă cu câteva săptămâni, a declarat părintele Dan Cismaș:

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, în urmă cu câteva săptămâni, s-a început la Maieru zidirea unui centru cultural-catehetic dedicat tinerilor și copiilor din această localitate. Ideea a plecat de la o realitate pastorală. În localitatea Maieru, natalitatea este foarte ridicată, existând prin urmare un număr foarte mare de copii și tineri. De aceea ne dorim să realizăm acest centru, care va cuprinde o sală multifuncțională în care vor fi desfășurate numeroasele activități. Va cuprinde și câteva spații de cazare, pentru desfășurarea unor mini tabere sau schimburi de experiență cu tinerii din alte localități, precum și o bibliotecă parohială, care va facilita accesul la lectură pentru toți membrii comunității, în special pentru cei tineri. În cadrul centrului va funcționa și o grădiniță ortodoxă, cu program prelungit, care să răspundă astfel nevoilor familiilor tinere, nevoite să își ducă copiii la creșele și grădinițele din alte localități ”, a spus părintele Dan Cismaș.

„Facem apel la toți oamenii mărinimoși care doresc, să ne ajute pentru a duce la îndeplinirea acestui proiect foarte important pentru comunitatea noastră. Dincolo de ziduri, cu siguranță se vor clădi suflete. Pentru parohia noastră, pentru Arhiepiscopie și pentru întreaga Biserică, pastorația tinerilor și a copiilor este o prioritate”, a mai spus părintele Dan Cismaș.

Centre catehetice, precum cel din Maieru, vor fi deschise în toate parohiile mari ale județului Bistrița-Năsăud, a declarat inspectorul eparhial pentru tineret din județ, Pr. Tudor Mudure.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]