Prima tabără creştin ortodoxă a Asociaţiei Tinerilor în judeţul Bistriţa-Năsăud

Pr. prof. Tudor Mudure-Iacob

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului, împreună cu Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi au organizat o tabără de formare a voluntarilor în acest sfârşit de săptămână la Colibiţa. Este pentru prima dată când în judeţul nostru se organizează o astfel de tabără, fiind însă un pas concret în dezvoltarea acestor nişe de tabere.
Cei 50 de participanţi, tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 35 ani, din judeţul Cluj şi Bistriţa-Năsăud, au optat să îşi petreacă acest sfârşit de săptamână într-un mediu care îmbină jocul, învăţarea, comunicarea şi spiritualitatea. Aceştia au fost însoţiţi de 8 voluntari care, nu numai că au fost responsabili cu organizarea minuţioasă a activităţilor taberei, însă au reuşit şi să răspundă cerinţelor tinerilor şi să îi încurajeze pentru a se implica în cât mai multe acte de voluntariat. De partea spirituală a taberei s-au ocupat părinţii însoţitori pr. Alexandru Ciui, pr. Emanuel Vidican şi pr. Tudor Mudure care au punctat elementele ce trebuie să-i definească pe voluntarii creştini şi au evidenţiat importanţa tinerilor pentru societate.
Programul taberei a început vineri cu jocul de cunoaştere şi a continuat cu prezentarea acivităţilor din taberele creştine susţinută de către coordonatorul activităţilor cu tinerii din Arhiepiscopia noastră, Radu Copil. Dincolo de activităţile propriu-zise derulate în această tabără, s-au pus bazele unei echipe de volunari care vor activa în cadrul Asociaţiei Tinerilor şi în următoarele tabere pentru tineri.
Implicarea acestor tineri este una admirabilă nu doar datorită devotamentului lor pentru acţiuni de voluntariat, ci mai ales pentru că aceştia îşi asumă rolul de liant înre comunitate şi Biserică. Ne dorim ca acestă acţiune să fie un început bun al taberelor creştine în judeţul nostru , care le oferă tinerilor o alternativă interactivă la timpul lor liber.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]