Primăria Bistriţa caută o firmă pentru operarea telescanului şi întreţinerea pârtiei din Wonderland

Primăria municipiului Bistrița face cunoscută intenția de încheia un contract de colaborare cu un operator pentru următoarele servicii - deservirea instalației de telescaun a pârtiei de schi din Complexul turistic și de agrement Wonderland, întreținere pârtie,  instalație de produs zăpada și servicii conexe. Ofertanții trebuie să aibă capacitatea de a efectua aceste servicii cu personal propriu și cu îndeplinirea condițiilor din Prescripția PT R9 – 2003, emisă de ISCIR București.

Detalii suplimentare pot fi obținute la Direcția Tehnică, persoană de contact - Adrian Astalîș.

                         

 Primarul municipiului Bistriţa 

Ovidiu Teodor Crețu

 

 

Comentarii

29/08/16 11:26
Vizitator

Pârtia de schi din Wonderland, la care viseaza primarul Cretu, inca din 2008 va fi nefunctionala dintr-un motiv extrem de simplu. Trebuie stiut ca temperatura medie anuală la Bistriţa este de 8,3 grade Celsius, in vreme ce la Predeal este de numai 5 grade. Chiar si la Colibita izoterma anuala este de doar 6 grade. In aceste conditii, o investitie asa de mare pentru o partie de schi dotata cu tunuri de zapada la Bistrita nu se justifica. Pana si reprezentantul firmei Kranz Eurocenter, care este executantul pârtiei de schi de pe pasunea din Unirea a precizat la semnarea contractului: "nu va fi o pârtie de schi profesională pentru că diferența de altitudine nu permite așa ceva, este o pârtie pentru recreere, pentru începători". In plus, acesta a mai subliniat faptul ca din punctul de vedere al schiului, cel mai important parametru este temperatura, stiut fiind ca "zăpada artificială se produce undeva în jurul temperaturii de minus 5 grade”.
Asadar, o investitie exagerata si aproape inutila. De aceea, suma de 4 milioane € suportata din creditul bancar de 40 de milioane lei contractat de Primăria Bistriţa, prevazuta pentru execuţia la pârtiei de schi din Wonderland, nu justifica indatorarea bistritenilor pe 20 de ani. Eventual putea fi luata in considerare o investitie mai mica pentru o partie cu zapada naturala, fara dotari speciale atat de costisitoare .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]