Primăria Bistriţa, interesată de dezvoltarea sectorului artistic şi meşteşugăresc

Primăria Bistriţa, în parteneriat cu Fundaţia Mihai Eminescu Trust, elaborează un plan de implementare a bunelor practici în domeniul artelor şi meşteşugurilor la nivelul municipiului Bistriţa în cadrul proiectului „Politici antreprenoriale inovative în sectorul meşteşugurilor”, cu acronimul INNOCRAFTS.

,,Pentru elaborarea unui plan care să răspundă cât mai bine nevoilor locale reale a avut loc o dezbatere privind dezvoltarea sectorului artistic şi meşteşugăresc în Bistriţa, la care au participat reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniu, membri ai Fundaţiei Mihai Eminescu Trust şi artişti şi meşteşugari din municipiul Bistriţa, ne anunţă reprezentanţii administraţiei locale.
Cu acest prilej a fost lansat site-ul realizat prin proiect, www.innocrafts-bistrita.ro, care constituie o platformă interactivă a artiştilor şi meşteşugarilor din municipiu.

Dezbaterea a continuat cu analiza unor exemple de bune practici din Europa, cu posibilităţi de transfer în municipiul Bistriţa şi un dialog interactiv între echipa Fundaţiei Mihai Eminescu Trust, reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în domeniu şi artiştii şi meşteşugarii prezenţi la întâlnire, pentru centralizarea şi prioritizarea nevoilor existente la nivel local în acest sector şi identificarea unor posibile soluţii de rezolvare a acestora.

Planul de implementare a bunelor practici realizat în urma consultării va fi prezentat de către Primăria municipiului Bistriţa la Conferinţa finală a Proiectului „Politici antreprenoriale inovative în sectorul meşteşugurilor”, cu acronimul INNOCRAFTS.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]