Primăria Bistriţa a introdus plata parcărilor prin SMS

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a lansat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, un nou proiect: plata locurilor de parcare prin SMS.

Primăria Bistriţa va folosi această modalitate de plată pentru cele 650 de parcări cu plată pe care le are în administrare.

Toţi utilizatorii Orange şi Vodafone vor putea plăti parcarea, începând de luni, 28 noiembrie 2011, printr-un SMS la numărul 7438, în urma unui acord încheiat cu Primăria Bistriţa.

Pentru fiecare oră de parcare, utilizatorii interesaţi pot trimite un SMS, al cărui tarif este de 0,35 euro (TVA inclus).

Creţu a mai spus că plata parcării prim SMS este simpla. Şoferul trebuie să trimită un SMS cu numărul de înmatriculare al maşinii la un număr scurt (format din patru cifre) care va fi afişat în parcare â 7438.

În câteva secunde va primi un SMS în care este informat asupra tarifului şi timpului în care poate rămâne staţionat în respectiva parcare.

Taxarea se face la trimiterea SMS-ului. Cu 5 minute înainte de expirarea timpului de parcare, şoferul va fi anunţat tot prin SMS de acest lucru.

,,Începând de luni, 28 noiembrie, cei care doresc pot să facă plata parcării şi cu telefonul mobil.

Avem în municipiul Bistriţa, 650 de locuri de parcare cu plată. Abonamentele sau tichetele pentru aceste parcări pot fi obţinute de la automatele de parcare. Din păcate, unele nu funcţionează în mod corespunzător. Pot să-şi mai procure tichete de la magazinele şi chioşcurile de ziare din vecinătate.

Cei care doresc să-şi plătească parcarea cu ajutorul telefonului trimit un SMS la 7438 care e valabil în reţelele telefonice Orange şi Vodafone.

Se trimite un mesaj text cu numărul de înmatriculare al vehiculului. După transmiterea mesajului, la câteva secunde, primeşte un mesaj de confirmare că a fost încasată suma, precum şi timpul de o oră alocată. Taxa este de 0,35 euro plus TVA.

Înainte cu 5 minute de expirarea termenului, proprietarul maşinii mai primeşte un mesaj de atenţionare. În cazul în care doreşte prelungirea, mai poate trimite un alt SMS”, a afirmat edilul Ovidiu Creţu în cadrul unei conferinţe de presă.

Ca sa verifice daca şoferii au plătit parcarea, echipele de la Poliţia Locală vor avea un echipament electronic unde, daca introduc numărul de înmatriculare al maşinii, se afişează daca taxa a fost plătită sau nu. Daca taxa nu a fost plătita, şoferii vor fi amendaţi.

,,Costurile pentru implementare sunt infime - aparatura ne-a costat 1.000 de lei, iar costurile noastre sunt de 53 de lei pe lună”, a concluzionat edilul.

Comentarii

01/12/11 08:33
Csaby

Plata se poate face de telefoane Android si cu aplicatia
"SMS Parkinf Romania" cautati pe market. Mie imi merge!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]