Primăria Bistriţa va aloca un milion lei pentru semaforizarea trecerii cu calea ferată de pe str. Lucian Blaga

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a declarat că, după adoptarea bugetului municipiului Bistriţa pentru anul 2021 - cel mai devreme în 12 aprilie - , va fi direcţionată suma de un milion lei către CFR pentru un sistem de avertizare audio-vizuală la trecerea peste calea ferată de pe str. Lucian Blaga.

          „Pentru conducătorii auto care încărunţesc dimineaţa pe str. Lucian Blaga şi pentru cei care vin de pe DN 17, imediat după adoptarea bugetului vom transmite un milion lei către CFR pentru realizarea unui sistem de avertizare la trecerea cu calea ferată de pe str. Lucian Blaga. Fluidizarea circulaţiei va deveni o realitate. Intenţionăm să facem acelaşi lucru şi pe str. Ioan Slavici, căutăm resurse financiare în acest sens”, a declarat Ioan Turc.

Comentarii

12/03/21 10:41
Gica Cntra

Chestia asta se dicuta in " comisiile de circulatie " inca de acum 60 de ani ... si nici astazi nu s-a realizat , ptr ca dupa legile romanesti, semaforizarea si modernizarea trecerilor la " nivel cale ferata " cade in sarcina acestora , numai ca, CFR-istii au niste reguli " speciale " si sunt " stat in stat " , adica, daca calea ferata este secundara, dupa normele lor, ptr siguranta circulatiei , este suficienta o reglementare DOAR CU INDICATOARE RUTIERE ( CRUCEA SF ANDREI... SI stop, ALATURI DE INDICATORUL DE ATENTIONARE ... CA-I FARA BARIERA ) .
ASA, PRIMARIA NU AVEA PROIECT DE BUGET PTR ASA CEVA, IAR cfr-ISTII NU ERAU OBLIGATI SA SEMAFORIEZE ... ptr ca implica bani ... nerentabili ptr ei .
Bine ca in sfarsit, mai traiesc, sa aud si sa vad realizat si asa ceva, numai ca nu-i problema doar pe str. Lucian Blaga...

18/03/21 10:36
Gica Contra

Oare " generatia a III-a din Bistrita si din acest judetz... apuca sa vada realizata , finaizata si rezolvata odata... aceasta " lucrare " ... ? Ce ziceti... in altii 5 ani de acuma incolo... vom putea circula civilizat si comod pe acest sector de drum ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5