Primăria Bistriţa vrea să realizeze un grup statuar în Piaţa Unirii, în Anul Centenarului

În anul 2018, administraţia municipală îşi propune să realizeze un grup statuar în Piaţa Unirii, în acest sens fiind propusă, în proiectul de buget, suma de 2,694 milioane lei.
„Vrem să cinstim Centenarul Marii Uniri de la Alba Iulia. Piaţa Unirii, acolo unde este statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, are numele de la Unirea din 1918 pentru că acolo au primit delegaţii Bistriţei la Adunarea de la Alba Iulia. Organizăm un studiu de soluţie, aşa cum am făcut şi cu Piaţa Centrală, şi propunerea artiştilor plastici, a arhitecţilor o vom transpune în practică în acest an pentru că vrem ca la 1 Decembrie să fie finalizată această lucrare”, a anunţat primarul Ovidiu Creţu.
Potrivit acestuia, Primăria Bistriţa a solicitat artiştilor să ia în calcul şi statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza. „Discutăm în afara soluţiilor care vor veni, dar poate să fie o completare cu statuile celor care au fost trimişi. Să se realizeze un grup statuar care să-l aibă pe Cuza în mijloc, nu de dimensiunea aceea, dar ca imagine cu statuia lui Matei Corvin de la Cluj, care apare central şi apoi comandanţii oştilor. Se poate creea în aceeaşi piaţă un alt pol, practic cel de-al treilea pol cultural, pentru că avem statuia lui Cuza, avem Panteonul Bistriţenilor şi poate să apară cel de-al treilea pol, al Unirii de la 1918. Aici artiştii trebuie să-şi spună cuvântul”, a concluzionat Ovidiu Creţu.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]