Primarul Aurel Horea: În acest an, 80% din locuitorii comunei vor avea apă şi canalizare

Nelu Boldea

Administraţia Comunei Ilva Mică a finalizat în cursul anului trecut, reţeaua de apă şi canalizare a comunei, însa din cauza frigului nu a putut fi testată instalaţia, astfel că odata cu venirea anotimpului cald, acest lucru este în plină desfăşurare.
Potrivit primarului Horea Aurel, în acest moment se fac ultimele retuşuri pentru ca reţeaua să fie perfect funcţionala, urmând ca în cel mai scurt timp aceasta să intre în administrarea operatorului judeţean de apă şi canal Aquabis. Odată cu finalizarea lucrărilor au fost trase branşamente pâna în faţa fiecărei case urmând ca locuitorii să aleagă dacă doresc să fie sau nu branşaţi la reţea. Costurile totale s-au ridicat la 2,3 milioane de euro plus TVA, 76,7% din fonduri au fost asigurate din bani europeni, iar restul de aproximativ 500.000 de euro din bugetul local.
În alta ordine de idei, primarul ilvean anunţă semnarea unui nou contract de asfaltare în valoare de 1 milion de euro pe Măsura 7.2, urmând ca în perioada imediat următoare să fie virat avansul şi să înceapă procedura de licitaţie. Dacă nu vor exista contestaţii, lucrările pot începe în toamna acestui an.
Nici partea culturală nu a fost neglijată de echipa ce conduce comuna Ilva Mică, astfel că a fost depus un proiect în valoare de 500.000 de euro pentru reabilitarea şi modernizarea Căminului Cultual din localitate prin PNDR Măsura7.6.
Până la sfarşitul acestui mandate, primarul Horea Aurel îşi propune ca 100% din străzi să fie asfaltate , 80% din locuitori să aibă acces la apă şi canalizare, iar comuna Ilva Mică să devină cu adevărat europeană.

.

Comentarii

02/07/17 09:29
Cititor

Felicitari domnule primar !
Noi, cei care comentam acest articol, suntem din Unirea, un cartier vechi al municipiului ( de cand e Bistrita... ) si n-avem nici iluminat public, nici apa, nica gaz si nici canalizare, desi, avem case si suntem la drumul principal ... pe o strada veche de dinaintea Bistritei ... si pe un sector intravilan ( nu extravilan cu case nou facute alandala ) dar, n-avem nici o valoare, decat numai la alegeri, cand ne viziteaza si ne promit marea cu sarea... toate partidele .
Cine stie... poate... poate... ne va veni si noua randul , macar cand s-or inapoia "rusii" pe la noi... , ca suntem siguri, ca daca ramanea comunismul, " Impuscatul " ne rezolva aceste utilitati de cand "lumea"... ! Pacat ca l-au "impuscat" mult prea devreme ... cei care astazi se bat cu pumnul in piept ca " EI nici n-au mancat usturoi si nici nu le pute gura " din aceasta cauza ... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]