Primarul Creţu: Nu cumpărăm teren ca să facem trotuar în faţa casei proprietarului! Începem lucrările la strada Faleză

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a anunţat în plenul şedinţei Consiliului Local, că municipalitatea nu va achiziţiona terenuri de la proprietari care nu doresc să doneze teren în vederea amenajării unor străzi. Acesta a răspuns unei întrebări formulate de consilierul liberal Ioan Peteleu, care a salutat decizia CL Bistriţa de a aproba achiziţia unui teren în zona Subcetate, dar care a cerut ca astfel de demersuri să fie făcute şi pe str. Compozitorilor sau în zona Zăvoaie, pentru a pune în folosinţă Podul Berăriei. 

Dacă mergem şi cumpărăm terenuri ca să-i punem trotuar în faţa casei lui, cred că nu ne ajung 2 bugete ca să rezolvăm trei străzi din oraş. Mă menţin pe poziţia de a nu ceda şi de a nu cumpăra teren ca să-i facem trotuar în faţa casei. 

Aceeaşi situaţie e şi cu zona Zăvoaie. Avem o stradă populată, pe care sunt numeroase case, peste 70% din spaţii sunt ocupate, strada Faleză, pe care, o asfaltăm. Cred că e ieşită autorizaţia (...), după aceea ne apucăm de lucru. La strada Faleză, în asta stăm, în autorizaţia de construire. În rest, să avem ieşire în partea cealaltă, am discutat cu ei, dacă pentru cetăţenii care au teren acolo e o problemă în a dona 50 sau 100 metri pătraţi, ca să facă în faţa terenului stradă, cu reţele etc., atunci lăsăm şi facem pe acolo unde sunt deja case şi unde avem obligaţia să facem”, a declarat  primarul Bistriţei.

         Discuţiile au venit în contextul aprobării, cu 19 voturi, a proiectului privind aprobarea cumpărării şi a preţului de cumpărare a imobilului teren situat în municipiul Bistrița, zona Subcetate, proprietatea Fundaţiei Gamaliel, în vederea realizării obiectivului de investiţii „Amenajare străzi, trotuare, parcaje şi alei în zona locuinţelor sociale din ansamblul de locuinţe Subcetate  - etapa III”.

 Este vorba despre un teren de 901 mp, pentru realizarea unei străzi cu două benzi şi parcări în zona celor 3 blocuri sociale. Preţul de cumpărare al terenului este de 113.806,93 lei, echivalentul a 24.950, la care se adaugă TVA. 

Mai mult, consilierii locali au aprobat şi acceptarea unei oferte de donaţie a unui teren de 143 mp, afectat de strada Remus Cristian Bucur, proprietatea familiei Cosma Marcel Ioan şi Cosma Gabriela – Maria, în vederea înscrierii terenului în domeniul public al municipiului Bistriţa cu destinaţia de “stradă”, iar în urmă cu ceva vreme, mai mulţi proprietari din "cartierul" RAAL au donat suprafeţe de teren pentru stradă în proprietatea publică a municipiului Bistriţa.

 

 

 

 

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]