Primarul Damian Iustian Muntean: Investiţiile în infrastructura şcolară au continuat la Teaca. Peste 100.000 de măşti de protecţie şi dezinfectanţi, în stoc!

Şcoala a început în condiţii de siguranţă în unităţile de învăţământ de pe raza comunei Teaca, prin grija administraţiei locale, care a găsit resursele financiare necesare.  Nu mai puţin de 827 de elevi şi preşcolari sunt pe raza comunei, cărora li se adaugă personalul didactic şi auxiliar, dar şi părinţi, bunici.

Situaţia excepţională în care ne aflăm nu a permis organizarea unei deschideri festive a anului şcolar, astfel că primarul Damian Iustian Muntean a transmis un mesaj  către comunitate, dascăli, elevi şi părinţi, deopotrivă.

„Situaţia excepţională în care ne aflăm nu ne permite să ne vedem faţă în faţă, aşa cum obişnuiam la fiecare început de an şcolar, însă revenirea la şcoală, chiar şi în aceste condiţii, este un moment de bucurie şi puternice emoţii pentru noi toţi, cei care suntem în diferite moduri legaţi de viaţa şcolii.

Educaţia a fost, este şi va rămâne o prioritate a administraţiei pe care o conduc. Astfel, şi în acest an, am continuat investiţiile în infrastructura şcolară şi, cu sprijinul Consiliului Local si o buna colaborare cu conducerea scolii, am reuşit să îmbunătăţim în mod vizibil înfrastructura şcolară la nivelul comunei Teaca prin finalizarea reabilitării generale a Scolii Gimnaziale Ocniţa, reabilitarea
generală a Şcolii Gimnaziale Viile Tecii. De asemenea, am reuşit să construim şi să dăm în folosinţă clădirea nouă pentru Grădiniţa cu program normal Viile Tecii. Tot în acest an, s-a reuşit reabilitarea sălilor de clasă de la Şcoala Gimnazială Pinticu şi etajul II al clădirii Liceului din Teaca”, a menţionat edilul comunei.

Primarul Damian Iustian Muntean i-a asigurat pe elevi că spaţiul şcolar în care au revenit sau au intrat pentru prima dată  este unul sigur şi pregătit să răspundă exigenţelor impuse de pandemie.

„Siguranţa voastră este o prioritate pentru mine, în calitate de primar. În acest sens, pentru a reduce la minim riscul contaminării cu virusul Covid - 19, am alocat resursele financiare necesare pentru achiziţionarea materialelor sanitare necesare. Astfel, s-au achiziţionat pentru elevi si personalul scolii 100.000 măşti sanitare, soluţii de curăţenie şi dezinfecţie, iar pentru a putea transporta elevii în siguranţă sunt pregătite două microbuze şcolare.

Pe lângă cele menţionate, vreau să vă asigur că vom fi în permanenţă pregătiţi să facem totul pentru siguranţa voastră. Vă îndemn să veniţi la şcoală cu încredere. Şcoala este şi va fi un loc sigur unde veţi putea învăţa şi progresa. Vă doresc să aveţi multe realizări, succes şi, mai ales sănătate în noul an şcolar”, a spus primarul comunei.

Aduceţi cu voi optimismul şi bucuria, cele necesare siguranței voastre le veți găsi la școală!

De altfel, şi directorul Niculai Iacob Gavrilă DE LA Liceul Teoretic „C.R. Vivu” a precizat, în mesajul său, că acest an şcolar va fi altfel, dar nu imposibil.

„Începem noul an școlar cu emoţii mari, dar și cu încredere că, mai mult ca niciodată, regulile trebuie respectate pentru binele fiecăruia dintre noi, dar și pentru binele celor dragi nouă. Multe din aceste reguli vă sunt cunoscute, pe altele le veţi afla ajunși la școală, iar pe altele le vom stabilii împreună, toate importante de respectat. Împreună cu autoritățile locale ne-am străduit și vă vom primi într-un mediu curat și sigur, cu toate organizate și așezate în așa fel încât să fiți protejați și să vă bucurați de activitățile școlare.

Dragi elevi, aduceți cu voi optimismul, încrederea și bucuria care vă caracterizează, cele necesare siguranței voastre le veți găsi la școală. Suntem convinși că ÎMPREUNĂ cu răbdare, calm, înțelepciune, colaborare și susținere reciprocă vom fi ÎNVINGĂTORI”, le-a transmis directorul liceului din Teaca.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5