Primarul Florin Simionca (Budacu de Jos): Avem câştigate patru proiecte cu fonduri europene pentru drumuri agricole, canalizare şi cămine culturale

Fondurile europene reprezintă cea mai mare oportunitate de dezvoltare a comunităţilor bistriţene şi de oriunde din ţară. Autorităţile locale din Budacu de Jos au profitat de toate sesiunile de depunere a proiectelor din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, astfel că patru proiecte aşteaptă doar parafarea contractului de finanţare.

         „Avem depuse patru proiecte pe fonduri europene, pentru drumuri agricole, două cămine culturale şi canalizare, la o valoare totală de 2,5 milioane euro. Pentru Submăsura 4.3. A – Infrastructura de acces agricolă, fondurile s-au epuizat, în 25 mai, în şapte minute. Noi ne-am înregistrat în minutul 4. Este vorba despre o reţea de 9,2 kilometri. Ieri am avut vizita în teren şi aşteptăm să semnăm contractul”, ne-a declarat primarul Florin Simionca.

         Potrivit acestuia, a fost realizată vizita în teren şi pentru modernizarea căminelor culturale din Budacu de Jos şi Buduş (Submăsura 7.6 – Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural) şi reţeaua de canalizare din satele Budacu de Jos, Monariu, Buduş şi Simioneşti (Submăsura 7.2 - Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică).

         „Doar fondurile europene sunt şansa noastră. Am depus proiecte pe taote măsurile lansate din PNDR 2014-2020 şi le-am şi câştigat, Toate sunt în regulă, a fost făcută vizita în teren, urmează să semnăm contractele. Va urma etapa de proiectare, execuţie”, ne-a precizat edilul comunei Budacu de Jos.

         Între timp, la Budacu de Jos se apropie de final alte trei proiecte de infrastructură, finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în baza OG 28/2013.

         „Pe Ordonanţa 28/2013, avem trei proiecte în execuţie. Reţeaua de canalizare de la Jelna este excutată în proporţie de 70%, dar se va încheia în acest an, deşi termenul este septembrie 2017. Drumul de la Simioneşti – DC 7B este gata, mai avem puţin la proiectul de modernizare a străzilor din comună”, a menţionat primarul Florin Sandu Simionca.

         Normal, în aceste condiţii, la Budacu de Jos nu e vreme de sărbători ale comunei, asta pentru că banii au fost preponderent direcţionaţi spre obiective de investiţii.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5