Primarul Horea Petruț: Vom depune pe Programul naţional de investiţii „Anghel Saligny” un proiect de modernizare a străzilor din comuna Mărișelu

Programul național de investiții Anghel Saligny reprezintă o oportunitate pentru autoritățile locale din județul nostru, pentru dezvoltarea infrastructurii. Primăriile din județul nostru au deja pregătite proiecte în vederea accesării acestor fonduri guvernamentale.

Comuna Mărișelu va depune un proiect de modernizare a străzilor din comună. Documentația tehnico-economică - faza Studiu de fezabilitate pentru acest obiectiv de investiţii, indicatorii tehnico-economici, devizul general și cererea de finanțare au  fost aprobate de Consiliul Local.

„Suntem programați pentru depunerea proiectului în data de 20 octombrie. Valoare totală, cu TVA, este de 11.674.730 lei, din care Construcţii plus Montaj reprezintă 10.545.381 lei. Lungimea totală a străzilor care fac obiectul acestui proiect este de 8.038 m. Străzile sunt situate în intravilanul localităţilor Domneşti, Bîrla, Sântioana, Nețeni şi Jeica. Străzile propuse a fi modernizate sunt pietruite sau din pământ, astfel ca circulația se desfășoară greoi, mai ales în perioadele cu precipitații. În plus, modernizarea străzilor în comuna Mărişelu este necesară pentru a asigura condiţii de sănătate, protecţia mediului, accesabilitatea, şi, în general, condiţii optime de trai pentru populaţie, deoarece infrastructura de bază asigură premisele pentru dezvoltarea unei economii rurale competitive”, ne-a explicat primarul comunei, Horea Petruţ.

            De altfel, sunt în derulare şi alte proiecte de investiţii în comună, şi anume modernizarea drumurilor agricole, lucrări exterioare la capela funerară, la grădiniţa din Domneşti. De asemenea, au fost achiziţionate module cu echipamente pentru parcurile din Domneşti, Bârla şi Mărişelu.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5