Primarul Ioan Turc: Am căutat locații care se pretează la construirea unor parcări supraetajate!

Alături de specialiști din Primăria municipiului, Ioan Turc a făcut o vizită în teren pentru identificarea mai multor locații care se pretează la construirea unor parcări supraetajate, având în vedere criza accentuată la acest capitol odată cu începerea unor proiecte urbanistice pe axele de transport.
"Mai întâi, am trecut prin Piața Independenței-Nord, unde se poate configura fără probleme o mare parcare supraetajată dacă se păstrează doar trei rânduri de mese înspre strada Împăratul Traian. Se poate renunța și la sectorul de tonete vechi și inestetice, spațiul obținut fiind mai bine utilizat pentru locuri de parcare rezidențiale.
În continuare, în zona unor puncte termice de pe Clopoțeilor și Cireșului se pot edifica parcări metalice cu două sau mai multe niveluri, luând în considerare faptul că noile piste de biciclete prevăzute pentru străzile Garoafei și Panait Cerna ar crea un deficit de parcări laterale pe traseu.
Sunt luate în calcul și zone cu puncte termice de pe străzile Rodnei și Gării, dar și un teren de pe Trandafirilor ce va fi reamenajat și un loc de joacă de pe Crinilor ce va fi relocat pentru extinderea și supraetajarea parcărilor.
Bineînțeles, soluțiile și locațiile propuse vor fi temele unor consultări publice. Între timp, vom continua vizitele în teren și la alte adrese identificate deja, pentru a valorifica orice perimetru citadin care ar permite montarea rapidă a unor construcții metalice ce oferă locuri de parcare ușor accesibile", a transmis primarul Bistritei, intr-o postare pe facebook..

Comentarii

20/02/21 15:45
Remus

S-a uitat complet de amenajarea acelei parcări supraetajate in locul centralei termice situate pe str. Bistricioarei, din spatele Hotelului Bistrita, menită să serveasca zona Centrului Civic din jurul Prefecturii, despre care s-a vorbit de foarte multă vreme. Inca din 2013, se punea problema demolării centralei termice, astfel inc să se deschidă o arteră de circulatie cu intrare din str. Bistricioarei prin spatele BCR si iesire pe langa Camera de Comert si Industrie, in str. Petre Ispirescu, in lungul căreia intr-o primă etapă să fie amenajate parcări de suprafată pentru institutiile adiacente, precum BCR, Centrul Judetean de Cultura, Muzeul , Camera de Comert si Industrie,etc. Apoi, dupa identificarea surselor de finantare sa fie construite parcări supraetajate care să rezolve definitiv această problemă.
De asemenea, in Piata Mihai Eminescu din Bistrita unde urma sa fie construită Casa de Cultură Sindicatelor , un complex cultural care prevedea: o sală de spectacole cu 825 de locuri și o scena de mari dimensiuni adaptabilă teatrului italian sau elisabetan, o sală modernă de balet, precum si alte săli pentru diverse activități de club, pentru pictură și sculptură, bibliotecă, cine-club și expoziții, un teatru și un cinematograf în aer liber, era proiectată si o grădină suspendată în suprafață de 7000 mp prevăzută cu parcare interioara.
Chiar dacă in prezent perspectiva clădirii fostei Case de cultură a sindicatelor de a deveni un “Mall Cultural” sunt compromise, măcar grădina suspendată în suprafață de 7000 mp cât și parcare de sub aceasta ar putea fi amenajate conform proiectului initial, asigurând un număr sporit de locuri de parcare fată de situatia actuală, dar si o noua infatisare pentru Piața Mihai Eminescu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5