Primarul Ioan Turc: Pentru varianta ocolitoare, aşteptăm finalizarea licitaţiei pentru studiul de fezabilitate! Ne punem de acord cu Consiliul Judeţean şi comunele Budacu de Jos şi Livezile

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a anunţat că municipalitatea are paraft un acord-cadru cu CNAIR pentru varianta ocolitoare, astfel încât imediat ce studiul de fezabilitate va fi gata, Primăria municipiului Bistriţa îşi va asuma elaborarea proiectului tehnic şi execuţia.

„La Beclean se discută de ani şi ani de zile de o centură ocolitoare. Din păcate, în România, investiţiile de acest gen se fac greu. Aceasta e soluţia pentru a comprima timpul pentru a avea o variantă ocolitoare aşteptată de oameni. (…)

         În 25 octombrie, se deschid ofertele pentru Lotul1, unde licitaţia a fost reluată, componenta Dej – Bistriţa. Imediat ce vom avea un câştigător, vom lua o decizie importantă. Deja am avut o discuţie cu directorul CNAIR. Dacă proiectantul este o firmă serioasă – avem de-a face şi cu firme serioase şi cu firme care ne încărunţesc – atunci lăsăm acolo, dacă nu, am agreat cu şeful CNAIR că vom transfera de pe Lotul 2 pe Lotul 3, adică Bistriţa-Vatra Dornei componenta drumului de centură, pentru că Lotul 3 a fost câştigat de o firmă din Cluj, Explan,  care a participat şi la licitaţia pentru Loturile 1 şi 2. Prin SF trebuie studiate trei variante, dar ca să nu mai pierdem timpul ne vom pune de acord Primăria Bistriţa, Consiliul Judeţean, comuna Budacu de Jos şi comuna Livezile, în aşa fel încât să mergem din start pe formula pe care ne-o dorim, să nu pierdem vremea cu metafizica”, a declarat Turc, în cadrul unei conferinţe d epresă.

         În context, acesta a precizat că în ceea ce priveşte infrastructura rutieră a oraşului, se va merge pe o nouă concepţi. „Am semnat contractul pentru staţia de mixturi asfaltice. Îi asigur pe bistriţeni că schimbăm paradigma în ceea ce priveşte modernizarea drumurilor, reparaţii, lucrări noi. Vom avea până-n primăvară o staţie nouă de mixturi asfaltice care va produce mixturi de calitate la preţuri mult mai mici, cu consumuri energetice mult mai mici”, a menţionat Turc.

        

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5