Primarul Mircea Romocea: Anul 2019 va fi unul cu foarte multe investiţii pentru Năsăud, am atras finanţări europene, guvernamentale. Mulţumesc năsăudenilor pentru gradul de colectare a taxelor şi impozitelor locale, de 97%

Primarul oraşului Năsăud, Mircea Romocea, consideră că anul 2019 va fi unul al investiţiilor pentru oraşul pe care îl administrează, cu multe şantiere în lucru, dat fiind fapttul că vor începe sau vor continua o serie de proiecte cu finanţare europeană, guvernamentală sau de la bugetul local.
„La buget, plecăm cu un excedent de aproximativ 1,4 milioane lei, care vor fi alocaţi exclusiv pe zona de investiţii, prin faptul că impozitul pe venit rămâne la nivelul UAT-urilor. Vom vedea cum se vor repartiza aceşti bani. Oricum, e un pas înainte. Cred că va fi puţin mai mare faţă de anul trecut. Vom avea, astfel, probabil cem mai mare buget pe care l-a avut Năsăudul. Vreau să mulţumesc năsăudenilor şi pentru faptul că dau dovadă de simţ civic şi îşi respectă obligaţiile, gradul de încasare a taxelor şi impozitelor locale fiind, în 2018, de 97%”, ne-a explicat edilul Năsăudului.
De altfel, năsăudenii sunt aşteptaţi să-şi plătească dările, iar cei care o vor face până la 31 martie vor beneficia de o bonificaţie de 10%. În ceea ce priveşte taxa specială pentru salubrizare, aceasta va fi calcultaă până la data de 6 martie 2019, atât cât este terenul final al contractului actual cu Supercom.
Pentru proiectele aflate în derulare, Primăria Năsăud are banii necesari pentru a asigura cofinananţarea din bugetul local. Există însă premisele contractării unui credit de la Trezorerie de către administraţia năsăudeană, asta pentru a asigura cofinanţarea de 2,9 milioane lei pentru Complexul Sportiv Polivalent, investiţie finanţată de CNI. Mai mult, dacă proiectul de mobilitate urbană nu va fi acceptat la finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, unde este inclusă şi modernizarea a 7 străzi, se ia în calcul folosirea banilor din împrumut pentru realizarea investiţiei.
„Am depus un proiect pe mobilitatea urbană. Ne gândim şi la un credit prin Trezorerie, pentru a asfalta toate cele 11străzi care trebuie reabilitate, pe lângă cele patru prinse deja, în situaţia în care nu vom reuşi să implementăm proiect cu cele 7 străzi pe mobilitate urbană. Am mai depus, pe PNDL 2, în luna decembrie, încă un proiect cu patru străzi. În cazul în care nu vom obţine finanţare cu bani europeni, vrem să angajăm un credit, cu cele mai avantajoase condiţii în vederea modernizării şi asfaltării celor 11 străzi care mai trebuie reabilitate. Oricum, cred că va trebui să accesăm un credit pentru ceea ce înseamnă cofinanţare la Complexul sportiv multifuncţional. Acolo e vorba de 29 miliarde lei vechi”, ne-a explicat primarul Mircea Romocea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]