Primarul Mircea Romocea – „Pentru atragerea personalului… se impune transformarea unor posturi…”

Administraţia şi legislativul local năsăudean găsesc soluţii pentru ocuparea unor funcţii publice vacante din aparatul de specialitate al primarului. La propunerea primarului Mircea Romocea, proiectul de hotărâre privind transformarea unor funcţii publice din aparatul de specialitate al primarului oraşului Năsăud, ca urmare a încetării raporturilor de serviciu (exemplificăm: la serviciul public de asistenţă socială – funcţia publică de execuţie inspector, grad principal, vacantă, în inspector, grad debutant, la serviciul urbanism, amenajarea teritoriului, funcţia publică de execuţia inspector, grad superior, vacantă, în inspector, grad debutant), legislativul local a fost de acord cu unanimitate de voturi, în şedinţa din 26 septembrie a.c.
Primarul Romocea a explicat aceasta prin faptul că pentru ocuparea acestor două posturi, vechimea în specialitate este de 9 şi, respectiv, 5 ani, iar atragerea personalului cu această vechime nu este posibilă şi se impune transformarea în gradul de debutant a acestora.

Burse de merit acordate de autoritatea locală

În aceeaşi şedinţă a legislativului local năsăudean s-a aprobat acordarea a două burse de merit. Astfel, pentru ciclul de învăţământ gimnazial, bursa îi revine elevului Căldărea Cristian, de la C.N. „George Coşbuc”, clasa a VIII-a, care a întrunit punctajul cel mai mare, în baza criteriilor stabilite în Regulamentul aprobat prin HCL Năsăud nr. 87/2011, iar pentru ciclul de învăţământ liceal, elevei Iacob Naomi, de la C.N. „George Coşbuc”, clasa a IX-a.

Autoturism pentru Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1 Năsăud

La solicitarea respectivei instituţii de învăţământ (GPP nr. 1), primarul Mircea Romocea aduce în faţa legislativului local proiectul de hotărâre prin care solicită aprobarea transmiterii fără plată a unui mijloc fix (autoturism) marca Dacia Solenza, aparţinând domeniului privat al CL Năsăud, către Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1. Edilul urbei consideră necesară dotarea grădiniţei cu un mijloc de transport în vederea aprovizionării cantinei, specificând cu nu au fost solicitări din partea altor instituţii publice. Legislativul local Năsăud votează „pentru” în unanimitate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5