Primarul Ovidiu Creţu a învestit noul Consiliu Local al Tinerilor

Noul primar al tinerilor şi Consiliul Local al Tinerilor (CLT) a primit votul de învestitură. La festivitate a participat şi primarul Ovidiu Creţu.
Cei 21 de membri ai CLT au fost desemnaţi în urma alegerilor care au avut loc în luna octombrie, anul trecut.

Actuala structură de conducere a CLT a fost aleasă în 15 februarie 2012, învestită în data de 20 martie şi este compusă din:
- Patricia Lorinţiu (Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”) – primar;
- Cârdan Răzvan şi Pavel Mădălin (Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”) – viceprimari;
- Sandu Iulia Cătălina (Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”) – secretar.

,,În intervalul noiembrie 2011 – martie 2012, consilierii CLT au continuat acţiunile vechiului CLT, care au avut ca public ţintă elevii din liceele bistriţene, cele mai importante fiind Festivalul de teatru scurt pentru elevi „Zbor” şi „Noaptea Sfântului Andrei”, când au mobilizat peste trei sute de tineri la un bal organizat la cantina Colegiului Tehnic InfoEl. Au participat activ la organizarea pe Pietonalul Liviu Rebreanu a unui concert de colinde şi datini susţinut de către elevi ai unităţilor de învăţământ în luna decembrie a anului trecut. De asemenea, s-au mobilizat exemplar cu ocazia ediţiei din acest an a Serbărilor Zăpezii, dar şi a „Dragobetelui”, în cadrul căruia s-a organizat un târg de mărţişor şi căsătorii pentru o zi pe Pietonal, dar şi un bal la care au participat peste 250 de tineri.
Actualul consiliu şi-a mobilizat colegii în acţiunea de colectare de PET-uri, Bistriţa devenind „Capitala Earth Hour” şi datorită lor. Totodată, tinerii consilieri şi-au propus continuarea proiectului „Şcoala de ghizi” – care demarează astăzi şi la care s-au înscris deja 22 de tineri vorbitori de limbi străine de la unităţile de învăţământ din municipiu”, ne comunică reprezentanţii administraţiei locale pe site-ul www.primariabistrita.ro.

Potrivit sursei menţionate anterior, printre proiectele pe care noul consiliu le are pe agenda de lucru se numără:
- „Intră în rolul profului” – proiect adresat elevilor cu o situaţie materială precară, care au dificultăţi la anumite materii predate la clasă şi care vor fi meditaţi de către voluntarii CLT săptămânal, câte o oră;
- „CLT te invită la bibliotecă” – proiect care se va derula în cadrul campaniei Procultură „S’love” şi constă în organizarea de lecturi publice avându-i ca protagonişti pe liceenii bistriţeni;
- „Cursuri de formare pentru liceenii bistriţeni” - proiectul constă în organizarea, pentru liceenii bistriţeni, a unor cursuri de formare pe temele: dezbatere, argumentare şi oratorie.
- „Jocurile Olimpice Bistriţene” - se vor desfăşura pe parcursul unei întregi săptămâni, urmărindu-se stimularea activităţii sportive a tinerilor din Bistriţa şi conştientizarea acestora cu privire la importanţa sportului.
- „Gala liceenilor voluntari” - proiectul vizează premierea celor mai implicaţi liceeni în activităţi extraşcolare şi de voluntariat din municipiul Bistriţa. Premierea se va face într-un cadru festiv, urmată de un spectacol de muzică, dans şi teatru.
Consiliul Local al Tinerilor are şi o echipă de 30 de voluntari, elevi de la liceele bistriţene, foarte implicaţi şi interesaţi de a participa la tot ceea ce înseamnă activităţi pentru tineri în municipiu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]