Primarul Ovidiu Creţu: Prioritare în următorii ani sunt cele 11 proiecte ale PSD din campania electorală!

Primarul Ovidiu Creţu susţine că priorităţile sale pentru acest an sunt cele 11 puncte cuprinse în oferta electorală cu care a câştigat alegerile locale din 2016 şi cu care a reuşit să obţină şi majoritatea în Consiliul Local Bistriţa.

„Priorităţi sunt cele 11 proiecte pe care le-am prezentat în campania electorală, programul electoral al Partidului Social Democrat şi la locale, şi la parlamentare, a fost unul foarte bine structurat, cu elemente clare. Toate cele 11 proiecte sunt în atenţia noastră să le rezolvăm în cei patru ani pe care îi avem la dispoziţie”, a declarat primarul Creţu.

Potrivit acestuia, din cele 11 proiecte niciunul nu va putea fi finalizat în integralitate, pentru că, de exemplu, la reabilitarea termică, ar putea fi recepţionate doar câteva blocuri.

„Depinde şi cum se vor mişca noii guvernanţi cu deschiderea axelor pe Programul Operaţional Regional, pentru că până acum sunt deschise doar 2 axe”, a menţionat acesta.


Iată lista proiectelor asumate de PSD Bistriţa în campania electorală!
1. Linia Verde de transport public - traversăm Bistriţa dintr-un capăt în altul, de la Viişoara la Unirea, cu mijloace de transport în comun cu motor electric, hibrid sau cu normă de poluare redusă. Rezolvăm, cu un singur proiect, reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere, reţelele de utilităţi, problema aglomeraţiei în trafic şi a locurilor de parcare în zona centrală.
2. Finalizăm lucrările la Biserica Evanghelică (interiorul) şi modernizăm Piaţa Centrală. Investiţiile de până acum cu siguranţă atrag privirea oricui!
3. Ne asumăm o medie de 10 străzi modernizate, reabilitate, cu asfalt pe ele, în fiecare an. Am dovedit că facem ceea ce spunem: am asfaltat 30 de drumuri de pământ şi am reabilitat 17 străzi!
4.  Realizăm etajarea şi modernizarea Pieţei Decebal. Proiectarea e deja începută!
5. Investim în educaţia copiilor noştri! În ultimii 4 ani am investit 15 milioane de lei în infrastructura şcolară. Continuăm! Finalizăm lucrările la Colegiul Naţional Liviu Rebreanu, inclusiv reabilitarea clădirii vechi, şi avem încă 14 proiecte în pregătire pentru solicitare de finanţări nerambursabile.
6. Facem un Aquaparc unic în România în Wonderland, cu bazine de înot exterioare şi interioare, piscine pentru copii, saună, terenuri de sport, piste pentru biciclete etc. În acest an punem în funcţiune deja pârtia de schi realizată acolo! Dovedim că facem ceea ce spunem!
7. Construim 23 km de piste de biciclete în oraş şi 25 km de piste de agrement. Vom pedala între oraş şi cartiere!
8. Facem locuinţe protejate pentru persoane vârstnice, în Sigmir, pentru 96 de beneficiari direcţi. Pentru că ne pasă de felul în care ne trăiesc bătrânii din acest oraş!
9.  Reabilităm termic 1000 de apartamente/an. Facturile pentru căldură au scăzut deja simţitor pentru 2.226 de familii din blocurile vechi!
10. Facem Bistriţa oraş turistic! Atragem bani pentru punerea în valoare a întreg centrului istoric (reabilităm şi celelalte pasaje şi clădiri importante). Ce am făcut până acum cu bani europeni se vede!
11. Construim Centrul Intermodal de Transport. Fluidizăm traficul, oferim siguranţă pasagerilor şi obţinem eficienţă economică în domeniul transportului public. Bistriţa se mişcă în acelaşi ritm cu Europa!

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]