Primarul Ovidiu Creţu: Secretarul municipiului s-a adresat instanţei pentru drepturi salariale, dar a pierdut. Controalele au semnalat nereguli în domeniile coordonate

În urma declarațiilor publice făcute la începutul anului trecut de Secretarul municipiului Bistrița, Floare Gaftone și preluate în mass media, referitoare nemulțumirile sale în privința nivelului majorării salariului de încadrare, doresc să fac următoarele precizări:

Secretarul municipiului Bistrița s-a arătat nemulțumită de faptul că nu a beneficiat de nivelul maxim al majorărilor salariale permise de prevederile legale, care puteau fi aplicate de la începutul anului 2016.  Secretarul municipiului Bistrița a făcut aceste aprecieri trecând sub tăcere faptul că aria competențelor i-a fost mult restrânsă, numărul de servicii și activități aflat în subordinea directă, diminuat, iar sarcinile transmise și responsabilitățile, semnificativ mai reduse față de prevederile fostei organigrame.

În ciuda acestui fapt, rezultatele profesionale înregistrate au fost modeste, iar în urma controalelor efectuate au fost semnalate nereguli și întârzieri tocmai în domeniile coordonate de Secretarul municipiului Bistrița. Mai mult decât atât, în ceea ce privește domeniile de activitate care nu se mai aflau în directa subordine a Secretarului municipiului Bistrița au înregistrat rezultate care sunt apreciate drept foarte bune – Direcția Administrație Publică, Juridic, fiind un bun exemplu în acest sens.

Nemulțumită de această stare de fapt, Secretarul municipiului Bistrița s-a adresat instanței în speranța obținerii acestor drepturi salariale dar a pierdut atât la Tribunalul Bistrița - Năsăud cât și la recursul de la Curtea de Apel Cluj, care a emis în data de 23.02.2017 sentința definitivă și irevocabilă care pune punct acestui demers.

Chiar dacă nu am considerat oportun să fac vreo declarație publică asupra acestei situații pe durata derulării procesului, acum, după ce soluția instanțelor de judecată este finală, consider că opinia publică trebuie informată corect, astfel încât să nu mai poată fi făcute speculații pe această temă.

 

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Teodor Creţu

test2

Comentarii

26/03/17 09:50
Cititor

Oricat ne-ar displace, adevarul este ca toti, suntem supusi vointei "sefului" , pentru ca legea salarizarii si incadrarii pe functii, este un instrument de control si apreciere al acestuia, in raport cu subordonatii. Cand va veni la primarie un alt primar, fata de care doamna secretar sa aiba o cu totul alta " abordare" ... constructiva de data asta si nu de "Gica Contra"... cum este actualmente in raportul dumneaei cu primarul, atunci s-ar putea schimba situatia ...
De aceia "dinaintea sefului si dinapoia calului", nu trebuie sa stai absolut... niciodata si cand te apropii ... s-o faci cu mare grija , ca atunci cand pica... sa nu pici odata cu el !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]