Primarul Romeo Florian critică acţiunile preşedintelui Iohannis: Oare nu toţi suntem în slujba românilor?

Primarul comunei Lechinţa, Romeo Florian - de altfelş, şi preşedinte al Filialei judeţene a Asociaţiilor Comunelor din România - critică acţiunile preşedintelui României, Klaus Iohannis, de a tergiversa adoptarea rectificării bugetare de către Guvern, fapt care blochează şi activitatea administraţiilor locale şi judeţene.

„Am trăit să o văd și pe asta. Sunt de peste un deceniu primar, cu voia comunității locale. Am nevoie de rectificare de buget. Trebuie reașezate sumele pentru funcționarea comunei, nu pentru proiectele de dezvoltare (asfaltări,canalizare, etc). Constat cu mare amărăciune că domnul președinte al României, care a fost primar, ne duce într-o zonă pe care nu o dorește nici un ordonator principal de credite. Nu avem bani suficienți pentru plata salariilor însoțitorilor persoanelor cu handicap, pentru funcționarea școlilor...etc. Știe domnul președinte totul. Știe cum se blochează bugetul unui Consilu Județean și a unei primării. Întrebare: Noi toți, inclusiv dânsul, oare nu suntem în slujba românilor? Oare nu toți punem mâna pe Biblie și Constituție? Și oare nu toți spunem la final „Aşa să îmi ajute Dumnezeu?””, reclamă primarul Romeo Florian.

***

         Preşedintele Klaus Iohannis a suspendat, marţi, şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, solicitând ca Guvernul să propună un alt proiecvt prin care să nu fie tăiaţi banii serviciilor secrete.

Klaus Iohannis, preşedintele României: „Acest aviz este obligatoriu când sunt chestiuni de siguranţa naţională, asta ca să nu înţeleagă cineva că este o chestiune facultativă sau opţională”. Teodorovici susţine însă că nu are nevoie de aviz.

Legea stabileşte la articolul 4 ca CSAT avizează proiectele de acte normative iniţiate sau emise de Guvern privind: „propunerile de buget ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.”

Proiectul de rectificare prevede că SRI pierde 113 milioane lei, SIE pierde 2,8 milioane lei, SPP pierde 15 milioane lei iar STS pierde 14,2 milioane de lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]