Primarul Szabo Ioan: Prin proiectele pe care le derulăm, comuna Şanţ este pe traiectoria bună


    - Domnule primar, sunteţi la primul mandat şi de un an în fruntea comunei. Ce proiecte aţi reuşit să implementaţi pentru locuitorii comunei?


    - Deşi a trecut doar un an de când sunt în fruntea comunităţii,  am reuşit să finalizez o serie de proiecte. Un proiect important pentru cetăţeni este modernizarea şi iluminatul public al centrului civic Şanţ. Am finalizat investiţia de  încălzire centralizată a 11 instituţii publice din comună (Căminul Cultural şi Sala de nunţi Şanţ, şcoli, biserici, sală de sport, dispensar uman, Primăria comunei Şanţ). De asemenea, s-a introdus reţea de alimentare cu apă,  extinzând reţeaua existentă în partea de sus a comunei. Proiectul este în valoare de un milion euro. Un alt proiect, amplasarea unui cântar modern pentru cântăritul greutăţilor între 100 kg şi 40 tone.


     -Comuna capătă altă faţa.


    - Într-adevăr, aşa este. Pe listă se află şi un proiect apă-canal Valea Mare – Şanţ, în valoare de 4.380 mii euro, podul Moldovei peste Someş, proiect depus la GAL, unde vom asigura cofinanţarea din bugetul local. Am finalizat proiectul drumului comunal Lunca Ilvei – Şanţ . Tot la finalizări amintesc podul de pe strada Cârţibuş. S-a finalizat pietruirea tuturor drumurilor comunale, derulându-se un proiect pe Măsura 125 B drumuri forestiere, pe o lungime de 6 km, lucrare care trebuie realizată la sfârşitul lunii august. Am finalizat construirea unui dig pe pârâul Lutului din localitatea Şanţ.


    - Aţi reuşit să readuceţi, în proprietatea  comunei, câteva mii de hectare de teren cu vegetaţie forestieră, după îndelungi demersuri...


-Am obţinut titlurile de proprietate de la judeţul Suceava pe o suprafaţă de 3783, 6 hectare. Dacă tot suntem la acest capitol, menţionez că am acordat 5 m stea de lemn de foc gratuit pentru 370 familii, unor persoane peste 61 ani, care au un venit mic. Am acordat 25 mc lemn rotund răşinos tuturor cetăţenilor care îşi construiesc locuinţe pe baza autorizaţiei de construcţie şi 15 mc anexe gospodăreşti. Am reuşit, prin bunăvoinţa unor sponsori, să oferim cadouri pascale pentru 550 persoane, conţinând zahăr, făină, ulei şi orez, pentru persoane de peste 62 ani şi cu un venit sub salariul minim pe economie.


-Ce ne spuneţi despre activitatea culturală din comună ?


-Un lucru important este faptul că am obţinut marca înregistrată la OSIM pentru Teatrul nescris „Constantin Iugan” şi ansamblul folcloric „Izvorul Someşului”. Nu am uitat aşadar de tradiţii, organizând şi o horă someşană, în care cu toţii au fost în port popular. Am acordat şase burse pentru elevii de liceu şi şase pentru studenţi pentru copii care provin din familii cu venituri mici, cu rezultate bune la învăţătură. De asemenea, am organizat patru excursii. Vom amenaja curtea de la Căminul Cultural Valea Mare şi un teren de sport sintetic, licitaţie care va începe în două săptămâni. Prin Hotărârea consilierilor locali din şedinţa de vineri, 28 iunie, am cerut să se aprobe 50 mc lemn rotund răşinoase pentru a construi schela pentru refacerea picturii din Biserica Ortodoxă Şanţ. Lucrarea se va face într-o manieră profesionistă, cu artişti plastici de profil, valoarea proiectului fiind de circa 5 miliarde lei vechi. Am renovat Casa Parohială Valea Mare şi am finalizat Muzeul din comuna Şanţ. Am introdus apa pe o distanţă de 800 m pentru Căminul Cultural Valea Mare şi Casa Parohială Valea Mare. Am atribuit un teren la Cultul Greco-Catolic, în vederea construirii unei biserici, am cumpărat un teren pentru Biserica Baptistă, am construit două vâltori pentru cetăţenii comunei Şanţ.


-Vă dorim mult succes în continuare, în fruntea oamenilor care v-au ales. Să dea Domnul, ca la 4 ani de mandat, toţi cetăţenii să spună că sunteţi omul potrivit la locul potrivit!

Comentarii

03/10/13 16:50

de ce ati dat afara din comuna FIRMA AVRAMII?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5