alp

Primarul Traian Simionca, apărător al tradiţiilor

Primarul Traian Simionca este unul dintre cei mai cunoscuţi coregrafi ai judeţului. Apărător al tradiţiilor, edilul din Livezile are grijă să pună în scenă cele mai frumoase jocuri din Bistriţa-Năsăud şi nu numai. Aparţinând Centrului Cultural Municipal “George Coşbuc”, Ansamblul Folcloric “Nunta Zamfirei” are deja un palmares bogat în activităţi la scurt timp de la înfiinţare. Împreună cu artiştii, coregraful Traian Simionca, a reuşit prin Federaţia Europeană de Folclor, coordonată de prof. dr. Dorel Cosma, să reprezinte ţara la festivaluri internaţionale unde tricolorul românesc a fost bine primit. Dansurile, interpretate pe generaţii (copii şi maturi), confirmă talentul de coregraf şi pedagog al lui Traian Simionca. Astfel comuna Livezile prinde viaţă şi din punct de vedere cultural. Potenţialul artiştilor din zonă este pus în valoare de Ansamblului „Nunta Zamfirei”, Traian Simionca, primarul comunei, declarându-ne că va încerca să promoveze tradiţiile din această zonă şi în calitate de edil. Nu întămplător, la Livezile sunt organizate manifestări care bucură sufletul spectatorilor.
Tradiţiile noastre au fost reprezentate şi la Kétegyháza, Ungaria, “Nunta Zamfirei”( coregraf Traian Simionca) fiind prezentă la solicitarea prof. dr. Dorel Cosma, preşedintele Federaţiei Europene de Folclor, alături de Ansamblul “Sincron” (coregraf Cornelia Negrea) şi soliştii de la “Cununa de pe Someş” Petre Petruse şi Mărioara Sigheartău. Primarul Traian Simionca, alături de primarii Ovidiu Teodor Creţu, din Bistriţa, şi Tudorel Ciotmonda, din Josenii Bârgăului, a avut întâlniri cu Kalcsó Istvánné, primăriţa din Kétegyháza, benefice pentru următoarele relaţii culturale, dar şi administrative. Primarii din Livezile şi Kétegyháza, din Josenii Bârgăului şi Elek au semnat actele de înfrăţire a comunelor pe care le conduc.
Pentru rezultatele deosebite, de Ziua Culturii Naţionale, Traian Simionca, maestru coregraf la ansamblul „Nunta Zamfirei”, primar al comunei Livezile a fost răsplătit cu Trofeul Galei Premiilor Culturii Bistriţene.

.

Comentarii

27/03/13 09:12
viorica

Felicitări domnului primar Simionca! Într-o lume în care tradiția este numită de unii ”țopăit”, cei care o apără trebuie să fie în număr cât mai mare și să o facă așa de convingător ca dumnealui.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]