Primarul Traian Simionca: Bazin de înot acoperit, la Livezile!

La Livezile, în spatele sălii de sport, va fi construit un bazin de înot. Anunțul a fost făcut de către primarul Traian Simionca. Potrivit acestuia, licitația organizată de către CNI – la care au participat 9 firme – a fost adjudecată de firma Record din Bistrita.

“Investiția este în jur de 90 de miliarde (lei vechi), este un bazin didactic, cu dimensiunea de 40x20 m. Ne bucurăm că am reușit să obținem această inanțare și să îl ducem până la capăt. Având în vedere că avem și sală de sport multifuncțională – de 150 de locuri – aceste proiecte se leagăîntre ele și fiind aproape de Bistrița, sperăm ca celedouă investiții să funcționeze la capacitatea maximă. Dacă nu era această pandemie, aveam solicitări pentru sală. Primăria va adduce aici utilitățile”, a declarat primarul Traian Simionca.

Potrivit acestuia, execuția va dura 2 ani. “Sperăm ca Transgaz să aducă magistrala, să avem o stație la intrare în comună. (…) E o investiție necesară, suntem aproape de Bisița, dar șipentru copiii de pe Valea Bârgăului.În străinătate, fiecare sătuc are bazin, copiii merg înot. Va fi un bazin acoperit, cu vestiare, dușuri etc. Primăria va fi de acord cu toate cerințe pentru a putea funcționa”, a explicat edilul comunei.
Potrivit acestuia, administrația locală a depus două proiecte, pentru școala Dorolea - de la 1846 - și pentru școala de la Livezile.
“Sunt 3 podețe mai mari. Avem proiect de asfaltare străzi în comuna Livezile – Cușma, Dumbrava și ce mai e prin Livezile. Până în octombrie trebuie să terminăm apa și canalizarea, drumurile agricole pana la finalul anului, trotuare. Avem lucrări mari de vreo 5 milioane de euro. (…) Nu avem bugetul. Sunt mulțumit de ce am primit de la Consiliul Județean. Oamenii au plătit foarte bine taxele și impozitele locale față de alți ani, avem aproape 7 miliarde lei vechi, dublu“, a mai punctat primarul comunei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5