Primarul Vasile Borş: Puterea nu înseamnă a-ţi bate joc de ţară. Nu am fost anunţaţi despre nicio linie de finanţare

Primarul comunei Maieru, Vasile Borş, a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, modul în care sunt repartizate sumele către localităţile judeţului şi ale ţării, ţinându-se cont de culoarea politică a primarului, menţionând că dezvoltarea unui judeţ sau a ţării nu se poate face izolat.

         „Câtă vreme a fost la guvernare PSD, începând cu Victor Ponta şi ceilalţi premieri, au fost resurse care s-au derulat în fiecare comunitate. În fiecare sătuc era câte un mic şantier, prin PNDL, un program care s-a adresat tuturor cetăţenilor din România. În acest judeţ nu s-a ţinut cont de culoarea politică. Deşi Maieru este cea mai mare comună ca număr de locuitori, respectiv 8225, localităţi cu primari PNL în acea perioadă au primit cel puţin dublu finanţări pe proiecte prin PNDL. Nu a făcut nimeni contestaţie din partea primarilor PSD, nu am spus către parlamentarii noştri, către preşedintele CJ de ce s-a finanţat atât de mult acolo. Eu consider că a fost un lucru corect şi la fel ar trebui să fie şi acum. Dezvoltarea unui judeţ, a unei ţări nu se poate face izolat, o comunitate aici, una dincolo, toate trebuie să aibă o legătură, una frumoasă”, a declarat Vasile Borş.

         Primarul Maierului a menţionat că actualii guvernanţi se laudă cu absorbţia fondurilor europene, asta pentru că acum sunt tranşele II şi III la plată, însă proiectele au început încă din 2016. „Vă spun ca primar, nu am primit nicio adresă din partea vreunui minister, a celor care reprezintă teritorial ministerele despre faptul că în a doua parte a anului sau începând cu data cutare vor putea fi depuse studii de fezabilitate şi cereri de finanţare pentru anumite tipuri de proiecte. Încă nu au venit nici asemenea adrese. În spatele fiecărei sesiuni de proiecte, trebuie să existe un ghid. Noi stăm luni, jumătăţi de an până elaborăm un ghid. Dacă nu ne mişcăm repede, nu vom putea lua nici 80 miliarde euro, cât spuneau, apoi 50, apoi 30, nu vom lua nici 5 miliarde. Trebuie să gândească foarte bine şi cei care astăzi sunt la putere. Puterea nu înseamnă a-ţi bate joc de ţară, puterea este puterea pe care ţi-o dă Dumnezeu ca să slujeşti oamenilor care te-au ales. Asta înseamnă venirea la putere”, a concluzioonat Vasile Borş.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5