Primarul Viorel Clapău (Rebrişoara): Am alocat 90.000 de lei pentru reparaţii la cele trei acoperişuri afectate de furtuni

Furtuna de săptămână trecută a avut urmări şi în comuna Rebrişoara, trei acoperişuri fiind afectate de vântul puternic. Este vorba de acoperişul blocului din comună, de cel al şcolii generale din Podirei şi de cel al Primăriei. Drept urmare, Consiliul Local a alocat suma de 90.000 de lei pentru înlocuirea acestora, lucrări care se desfăşoară deja.

         În altă ordine de idei, administraţia rebrişoreană este pe cale să implementeze încă trei proiecte în valoare de peste două milioane de euro. Prin fonduri europene, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală au început lucrările de asfaltare a şapte kilometri de drumuri comunale şi a 4 străzi, pe o lungime totală de 9 kilometri, dar şi reabilitarea unui pod şi contruirea ultuia nou. Cel de-al doilea proiect vizează reabilitarea Căminului Cultural din localitate, investiţie în valoare de 600.000 de lei, bani ce provin din fonduri europene dar şi de la bugetul local. Proiectul este în acest moment în faza de contestaţii, deoarece cei care au pierdut licitaţia au contestat rezultatul, iar în urma contestaţiei au fost declaraţi câştigători, astfel că a urmat o nouă contestaţie, iar lucrurile se pot tergiversa cel puţin până în primăvară. De-abia atunnci există şanse ca lucrările să fie demarate. Cel de-al treilea proiect este unul depus pe Grupul de Acţiune Locală Ţara Năsăudului şi vizează asfaltarea a trei străzi din comună.

         Zilele trecute a fost depus la Satu Mare proiectul tehnic pentru extinderea reţelei de apă şi apă uzată, pe o lungime combinată de 10,4 km, 5,2 pentru fiecare reţea în parte. Valoarea proiectului pentru care urmeaza să fie făcută, în cel mai scurt timp, achiziţia de lucrări se ridică la 1,5 milioane de euro.

         Nici iarna nu îl ia pe nepregătite pe primarul Viorel Clapău deoarece a pregătit din timp combustibilul solid pentru încălzirea unităţilor care sunt în administrarea primăriei.

 

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]