Primăvară cu flori şi spaţii verzi

Campania de curăţenie de primăvară se află în plină desfăşurare la Beclean.
Acţiunile de ecologizare, de curăţare a rigolelor stradale, de toaletare a arborilor şi amenajare a rondourilor de flori gata până de Paşti, astfel încât oraşul să primească un aspect de prospeţime.
Campania anuală de curăţenie de primăvară a început la Beclean în urmă cu câteva săptămâni, fiind în prezent în plină desfăşurare. În cadrul acţiunilor de curăţenie de primăvară sunt angrenaţi atât lucrătorii Direcţiei de Gospodărire Comunală cât şi cetăţeni ai oraşului şi ai cartierelor aparţinătoare.
În această perioadă s-a lucrat cu toate forţele pentru ca oraşul Beclean să primească o nouă înfăţişare cu ocazia Sărbătorilor de Paşti şi a sezonului turistic estival. S-au curăţat străzile şi trotuarele, podeţele, rigolele stradale, s-au decolmatat canalele de scurgere pluvială. În aceste acţiuni au fost folosite toate utilajele disponibile aflate în dotarea Direcţiei de Gospodărie Comunală. De asemenea, se amenajează spaţiile verzi, se toaletează arborii şi se plantează flori, pentru a fi create cât mai multe rondouri şi amenajări florale în întregul oraş. Cosmetizarea şi înfrumuseţarea oraşului a început cu rondourile de la Coldău şi se continuă în restul zonelor. În acţiunile demarate sunt aşteptaţi să se alăture şi cetăţenii cu simţ civic şi gospodăresc, pentru a fi alături de eforturile administraţiei publice locale în ceea ce priveşte curăţenia în curţile caselor lor şi în spaţiile adiacente gospodăriilor.
De asemenea, acţiuni specifice de primăvară se derulează şi în Parcul Balnear Băile Figa, unde vor fi plantate flori noi, vor fi create noi spaţii verzi şi vor fi realizate amenajări peisagistice deosebite, menite să încânte privirile turiştilor care vor vizita de-a lungul acestui an staţiunea balneară beclenară. Tot aici vor fi extinse plajele de nisip şi cele de iarbă, cu suplimentarea numărului de umbreluţe şi şezlonguri, vor fi realizate alte amenajări – surpriză, care vor îmbunătăţi confortul turiştilor şi calitatea generală a serviciilor turistice prestate de-a lungul sezonului estival.
Curăţenia de primăvară vizează atât oraşul Beclean cât şi cartierele aparţinătoare acestuia: Coldău, Figa, Beclenuţ, Rusu de Jos şi Valea Viilor. Astfel de acţiuni de ecologizare şi înfrumuseţare vor continua pe tot parcursul anului în paralel cu întreţinerea zonelor care au fost deja curăţate.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]