Primăvara gropilor noastre

S-a topit zăpada, s-a topit şi asfaltul. Pe străzile din Bistriţa, au apărut gropi de neuitat. Adică, nu o să le uitaţi dacă daţi cu maşina în ele. Au păţit-o deja câţiva şoferi şi sunt hotărâţi să dea în judecată instituţiile care se ocupă de drumuri.

Drumurile noastre au câteva capcane suficient de adânci şi de întinse încât să îţi îndoi roţile dacă treci cu viteză prin ele. Astea sunt pe Panait Cerna. Nu sunt singurele groapi. Câţiva paşi mai jos, mai sunt câteva gropi cu potenţial să ajungă la fel de mari. Una dintre acestea, din sens, i-a stricat maşina lui Ioan Căilean. “Am intrat într-un crater, că nu pot să-i spun că e groapă atâta timp cât am rămas cu maşina în halul în care sunt şi mi-a tăiat cauciucul. S-a simţit că am intrat în groapă, m-am ridicat şi imediat mi-am dat seama că volanul trăgea dreapta”, a declarat Căilean. Pentru a încadra gropile între roţi eşti forţat să treci, de multe ori, pe cealaltă bandă. Rişti să provoci un accident dacă îţi vin maşini din spate.

Jalnic, cumplit, inacceptabil, sunt doar câteva dintre cuvintele rostite cu năduf de şoferii care circulă pe străzile din municipiului. Coşmarul s-a instalat în ultimele zile, zăpada lăsând loc unor şosele ciuruite de cratere, adesea imposibil de evitat. Fie că vorbim de artera principală, de străzi secundare ori de alei printre blocuri, „cancerul” gropilor s-a extins cu repeziciune.

Lista cu străzile devenite impracticabile este lungă. Ea va fi bifată, oadată cu fiecare plombare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5