Primii doi kilometri de asfalt pe Drumul Blajului!

Avem deja 2 km de asfalt proaspăt pe drumul dintre Mureșenii Bârgăului și Colibița! În câteva zile vom termina asfaltarea, iar imediat după, va urma finalizarea marcajelor rutiere și montarea parapetelor metalice și a semnelor de circulație, anunţă preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

De altfel, preşedintele CJ a anunţat că lucrările de pe Lotul 1, tronsonul 1,  al DJ 172 D, cunoscut drept Drumul Blajului, vor fi finalizate la mijlocul lunii august. Investiţia este finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa I, de către  Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.  Investiţia, care a debutat în luna martie, este estimată la 14 milioane lei şi, în mod normal, are o durată de implementare de 18 luni. Constructorul şi-a asumat, însă, un termen mult mai scurt, până în vara acestui an.

         „Angajamentul este ca înainte de Sfânta Marie, 15 august. Primul  termen era 31 iulie, deşi contractul mai are încă un an şi ceva de derulare. Suntem foarte avansaţi, dar apărând probleme foarte mari la alunecările de teren, au făcut intervenţii, cu lucrări în pământ pentru a stabiliza. Contractul e în avans cu un termen foarte mare. Vom programa şi data recepţiei pentru cei peste 5 km de pe Drumul Blajului”, a declarat preşedintele Radu Moldovan.  

Consilierii județeni au aprobat instituirea restricţiei temporare de circulaţie pe drumul judetean 172 D, km 0+000-5+115, Mureşenii Bârgăului – Colibiţa, cunoscut ca Drumul Blajului, în perioada 15.08.2017 - 15.08.2027, şi anume interzicerea accesului vehiculelor rutiere, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, cu masa totală mai mare de 3,5 tone. Există o serie de vehicule pentru care nu se aplică această restricție, ale MAPN, MAI et, cele de deszăpezire, pentru tractare sau ale riveranilor. Drumul va fi folisit cu predilecäie de turişti şi riverani.

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]