Primul caz de deces din cauza gripei, în Bistriţa-Năsăud

         În judeţul Bistriţa-Năsăud a fost înregistrat, săptămâna trecută, primul deces din cauza gripei. Este vorba despre o femeie de 77 ani din comuna Ciceu Giurgeşti la care a fost confirmat gripă tip A, şi care a decedat din cauza unor complicaţii, respectiv bronhopneumonie, pe fondul unei o hepatite reactive şi a unei insuficienţe renale, a explicat dr. Anca Andriţoiu, director al Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.

         Potrivit acesteia, şi numărul de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare a crescut săptămâna trecută, la 2490 de cazuri, din care aproape 1400 la copii sub 14 ani,  asta după ce pe perioada vacanţei se înregistrase o scădere. În plus, săptămâna trecută au fost înregistrate 21 de cazuri de gripă, din care patru au necesitat internare, iar într-un caz a intervenit decesul. Cea mai afectată grupă de vârstă la gripă au fost persoanele între 15 şi 49 ani, unde au fost confirmate 10 cazuri.

         Decese au apărut şi din cauza pneumoniei, numai două săptămâna trecută, dr. Anca Andriţoiu menţionând că pacienţii aveau şi alte boli preexistente, fie cardiace, diabet etc., fie au fost „cazuri depăşite”, aduse foarte târziu la spital, medicii nemaiavând posibilitatea să intervină.  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]