alp

Primul pământ, Rabla la utilaje agricole, înființarea meseriei de colector deșeuri reciclabile, prioritățile parlamentarilor ALDE BN

Președintele filialei județene a ALDE Bistrița-Năsăud, Ioan Țintean, a reconfirmat, în cadrul unei conferințe de presă, obiectivul partidului de a obține două mandate de parlamentar, la alegerile din 11 decembrie. 

         „Ne dorim unul-unul (n.n. – un deputat, un senator), dar nimic nu este dinainte câştigat, doar prin muncă şi efort sporit. Nici ieri nu ne-am întrerupt activitatea, deşi ştiam că trebuie să pregătim întâlnirea cu preşedinţii de la centru. Mergem să promovăm proiecte de acte normative.

         La noi, din păcate, nici după 26 de ani, electoratul nu înţelege care este diferenţa între candidaţii pentru Parlament şi candidaţii pentru primării. Tot podeţe cer, tot drumuri, tot apă şi canal etc. şi le spunem: „dragii noştri, noi trebuie să legiferăm, noi dorim să promovăm acte normative credibile şi care să vă susţină interesele, de aceea dorim să ne acordaţi votul””, a declarat Ţintean.

         Candidat de pe prima poziţie la Camera Deputaţilor, Ioan Ţintean a prezentat principalele proiecte pe care parlamentarii ALDE şi le propun să le susţin în Parlament.

         „Ca un judeţ mic, eu sunt mulţumit că am reuşit să adunăm cel puţin cinci proiecte interesante şi care vin de la colegii noştri primari din judeţ. Este vorba despre Legea primului pământ, Programul Rabla extins şi la nivelul utilajelor agricole, înfiinţarea meseriei de colector deşeuri reciclabile, asta după ce am condus faimoasa comisie. Am priceput cu adevărat ce înseamnă reglementarea problemei deşeurilor din România. Dacă vom umbla tot timpul să amendăm primarii şi viceprimarii că nu ţin curat pe malul râului sau la liziera pădurilor, o vom face prin forme coercitive, nu vom câştiga nimic. Trebuie să găsim soluţii de stimulare. Acesta va fi un proiect cu care Ţintean se duce în Parlament, pentru că nu este normal ca firma care colectează deşeurile menajere şi le duce la Tărpiu să colecteze şi deşeurile reciclabile. Eu doresc altă firmă care să le colecteze şi să le ducă la prelucrare, balotare, să le transformăm în granule sau în celuloză şi pentru aceasta cei care le colectează primesc bani. Prin urmare, populaţia nu mai plăteşte pentru faptul că se colectează deşeurile reciclabile. Va fi o noutate şi putem apela la Fondul de Mediu”, a precizat Ioan Ţintean.

Liderul ALDE BN a adăugat că de finalizarea Legii sponsorizării în domeniul sportului şi culturii se va ocupa, la Senat, din comisia de profil, Ioan Simionca.

         „O altă problemă spinoasă şi dureroasă este capitalizarea antreprenorului sau angajatorului român. Nouă ne este ruşine în România să spunem despre capitalist, despre omul care angajează, angajatorul. (...) Nimeni nu pune în ordinea firească lucrurile şi asta mă enervează ca economist şi ca om care am lucrat în domeniul bugetului. Că nu vorbim întâi de capitalist care produce sume pentru buget, şi de acolo să putem împărţi pentru toate celelalte sectoare ale economiei. Adică, ce facem noi pentru omul ăsta? Îl scutim cinci ani sau nu-l scutim dacă angajează absolvenţi de facultăţi sau de licee de meserii?”, a mai menţionat Ţintean.

         În loc de comentariu, copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, a spus că Ioan Ţintean se pregăteşte, cu un astfel de program, de Guvern.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]