Primul pelerinaj organizat de Parohia Ortodoxă Blăjenii de Jos

preot Anchidim Fetinca

Momente de bucurie au trăit credincioşii Parohiei Ortodoxe Blăjenii de Jos. Părintele Anchidim Fetinca a organizat sâmbătă, de sărbătoarea Sf. Cuvioasei Parascheva, un pelerinaj împreună cu 50 de credincioşi.

         Aceştia au participat la Sfânta Liturghie de la Biserica cu Hramul Sfânta Parascheva, din satul Nicula, unde a slujit un sobor de nouă preoţi. Preotul paroh din localitate, Marcel Gheberta, alături de enoriaşii săi i-au invitat pe toţi pelerinii din Blăjenii de Jos la o agapă.

         Credincioşii au ajuns şi la Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula, moment unic pentru unii dintre credincioşi, asta pentru că, deşi în vârstă, nu au mai avut ocazia să ajungă să se închine la icoană. Cel mai emoţionant moment a fost atunci când diacul Nicolae Tărpian, în vârstă de 86 ani, ne-a mărturisit că nu a avut vreodată ocazia să mergă la mănăstire, să se închine la icoană, bucurându-se enorm când parohia i-a oferit această ocazie, la aceşti ani frumoşi.

         Un alt moment emoţionant s-a petrecut în localitatea Sic din judeţul Cluj, acolo unde părintele Anchidim Fetinca a slujit cinci ani. Aici au fost vizitate cele două biserici ortodoxe – cea de lemn, din anul 1731, şi cea de piatră, din anul 1760 – dar şi biserica edificată în 1248, acum reformată, care i-a impresionat pe oameni într-un mod plăcut, deoarece au văzut într-o biserică reformată pictură cu Sfântul Nicolae.

         Drumeţia noastră s-a încheiat cu o vizită la Mănăstirea Nuşeni.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]