Probă practică în locul probei orale, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Managerul Gabriel Lazany propune modificări în concursurile de angajare

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, ec. Gabriel Lazany, consideră că se impune modificarea procedurii de concurs pentru ocuparea posturilor de asistent medical, la unitatea spitalicească, asta după ce a fost martor, la o astfel de probă.

„Am participat la proba orală a concursului organizat pentru ocuparea a 4 posturi de asistenți medicali generaliști. Nu am făcut parte din comisia de concurs, am stat doar și am privit. Concluzia: nu mi-a plăcut. 

Un concurs organizat după o metodologie veche, care consider că nu se pliază pe profilul spitalului, pe care dorim să-l facem performant, din toate punctele de vedere. Am constatat cu uimire că există din păcate candidați care, după 3 ani de scolarizare, cu practică obligatorie, nu știu completa o foaie de temperatură”, a dezvăluit managerul unităţii spitaliceşti.

Acesta a anunţat că va avea discuţii cu reprezentanții Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asitenţilor Medicalei din România – fiiala Bistriţa-Năsăud, dar şi ai sindicatelor pentru a stabili de comun acord o nouă metodologie de concurs.

„Voi propune introducerea obligatorie în bibliografie a Regulamentului de organizare și funcționare (ROF), a Regulamentului de ordine interioară (ROI) ale Spitalului Județean de Urgență Bistrița și a Fișei postului pentru asistent medical. Cred că este fundamental când te prezinți la un concurs să cunoști regulamentele instituției și să știi care îti sunt obligațiile, ce așteaptă angajatorul de la tine. De asemenea, voi propune ca proba orală să se transforme în probă practică (unde candidații vor avea de efectuat unele manopere medicale de bază) și interviu, unde comisia va formula întrebări din regulamente și fișa postului”, a motivat ec. Gabriel Lazany.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]