Produsele marca „Produs în Bistrița-Năsăud”, la Ostermarkt

Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud” va fi reprezentată astăzi la Ostermarkt, Târgul de Paști al sașilor bistrițeni - Ostermarkt, organizat cu o saptămână înainte de marea Sărbătoare a Învierii. Creațiile unicat sau de serie mică realizate cu multă măiestrie de către artizanii locali sunt, cu siguranță, cadourile cele mai potrivite pentru cei dragi și inedite obiecte de decor pentru locuința sau spațiul de lucru propriu.

Tot astăzi, bunătățile alimentare făcute după rețete și procedee tradiționale pot fi găsite la piața locală Produs în Bistrița-Năsăud din Piața Centrală.

Autoritățile locale continuă tradiția Târgului de Paști – Ostermarkt, transmisă din generație în generație de comunitatea săsească din Bistrița.

Decorațiuni de Paști, artizanat, împletituri din papură, accesorii, bijuterii etc. vor putea fi achiziționate la evenimentul care va avea loc mâine la Palatului Culturii, în organizarea Primăriei Bistrița, prin Centrul Cultural Municipal, Forumul Democrat German și Biserica Evanghelică.

În același timp, producătorii locali de produse alimentare înfruntă vremea nefavorabilă și sunt prezenți, în apropierea Bisericii Evanghelice, în intervalul orar 9:00 - 14:00, cu delicioase produse alimentare făcute după rețete și procedee tradiționale: cornulețe, pâine, cozonaci, siropuri, conserve de legume, brânzeturi, produse apicole, specialități pe bază de păstrav, pentru acestea din urmă, Chef Nina Rus venind mâine cu preparate noi nouțe. Este așadar, locul și momentul potrivit pentru a face cumpărături delicioase și pentru a comanda bucate de Paști cu gustul celor pe care le făceau bunicile noastre.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5