Prof. Cristina Iurişniţi: Sfântul Nicolae a venit la Colegiul National Andrei Mureșanu cu cărți

6 Decembrie 2021
Moș Nicolae ți-aduce o carte!
Editia a III-a!
"Un copil care citește, e un copil care gândește! " spunea scriitorul francez Saint Exupery și pentru aceasta, azi, în zi de sărbătoare, Sfântul Nicolae a adus cărți pentru cei care au avut curajul să se exprime în limba franceză prin poezie, desen și alte tehnici artistice.
Sfântul Nicolae în această ediție de pandemie a venit la Colegiul National Andrei Mureșanu Bistrița cu cărți, ciocolată, fructe și multă socializare atât față în fata cât și în online pentru cei 57 de participanți din 4 școli care au sărbătorit acestă zi de 6 decembrie cu recitare de poezie, afișe și felicitări în limba franceză, activități si sarcini de lucru ludice pe fișe de lucru tematice!
In cadrul CAES 2021-2022, echipa de proiect a organizat un concurs de recitare de poezie în limba franceză cât și o expoziție comună de afișe și felicitări specifice sărbătorii de Sfântul Nicolae, preot și episcop apărător al creștinismului, protectorul copiilor și personajul istoric , real care a inspirat imaginea comercială a Moșului Crăciun pe care-l cunoaștem azi.
Echipa de proiect:
prof Angela Coltea, CNAM
prof. Ioana Singeorzan CNAM
prof.Melania Palalogos , Școala Gimnazială Ștefan cel Mare;
prof.Ioana Nechiti; Sălvan Lenuța: Liceul Tehnogic Feldru
prof.Tofan Anamaria, Sc.Gimnaziala nr 1 Bistrita
Consilier educativ CNAM prof Hiruta Aurelia
Nicoleta Butuza, bibliotecar CDI CNAM
director CNAM, prof. Monica Buboly,
coordonator proiect, prof. Cristina Iurisniti.
Obiectivul proiectului organizat în parteneriat cu Asociația profesorilor de limba franceză Bistrița Năsăud care a contribuit la achiziția premiilor, a fost dezvoltarea competențelor lingvistice de comunicare în limba franceză, dar și a competențelor socio- culturale, psiho- emotionale, a abilităților de comunicare a elevilor în fața unui public. Elevii au primit pentru această participare diplome și cadouri constând din cărți în format bilingv română-franceză, fructe și ciocolată.
Joyeuse Fête de Saint Nicolas!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5