Prof. dr. Maria Pop: Ce sunt şi cum se tratează virozele respiratorii

Viroza respiratorie este o afecțiune a căilor respiratorii superioare. Se mai numește în popor și răceală.

Virozele respiratorii sunt produse de virusuri care sunt de mai multe feluri; cele mai răspândite dintre acestea fiind rinovirusurile.

Semnele și simptomele virozelor respiratorii: secreții nazale, strănut, tuse, dureri de gât, dureri de cap (cefalee), oboseală, lipsa poftei de mâncare, etc. Uneori apare temperatura, în special la copii și la bătrâni. Dacă temperatura apare la adulți sau este însoțită și de tuse este vorba mai mult de o viroză respiratorie numită gripă. Cu toate că există o mare asemănare între gripă și viroză respiratorie sunt și mari diferențe.

Gripa este cauzată de alt virus care poartă denumirea de virusul gripal, iar simptomele gripei sunt mult mai severe decât în cazul virozelor respiratorii obișnuite, ca:

  • temperatură mare a corpului de 39-40o,
  • dureri mari de cap,
  • dureri musculare (mialgie),
  • o stare generală alterată a organismului.
  • gripa apare de obicei o dată într-un sezon, pe când virozele respiratorii pot să apară de mai multe ori.

Simptomele bolii în cazul ambelor forme de viroze respiratorii sunt în mare legătură cu sistemul imunitar. Dacă ne-am format o imunitate foarte bună nu vom face viroze respiratorii sau vom face o formă ușoară a bolii.

Viroza respiratorie și gripa durează în general 7-10 zile, cu un apogeu la 3-4 zile de la debut.

Complicațiile virozelor respiratorii: uneori viroza respiratorie poate să dureze până la 3 săptămâni, iar tusea continuă și după această perioadă; ca și complicații pot să apară: inflamații ale urechii (otite), inflamații ale ochilor (conjunctivită), ale sinusurilor (sinuzită), inflamații la nivelul bronhiilor (bronșită) sau la nivelul lobilor pulmonari (pneumonie) și chiar se poate ajunge la encefalită.

Antibioticele alopate nu sunt o soluție de tratament. În primul rând nu sunt de folos în tratarea virozelor respiratorii, iar în al doilea rând produc chiar rău pentru că distrug și flora bună care ne protejează alături de cea patogenă. Dar să nu uităm că există un mare număr de plante care pe lângă alte roluri îndeplinesc și funcția de antibiotic natural.

Pentru că virozele respiratorii nu se tratează ci numai se reduc simptomele este foarte important să ne asigurăm prevenția.

Reguli de prevenție a virozei respiratorie:

  • să ne întărim sistemul imunitar prin consumul de vitamine și minerale naturale (vitamina C, zinc) printr-o dietă sănătoasă și echilibrată;
  • consumul de extracte naturale din fructe și legume obținute prin presare la rece, metodă prin care se păstrează cele mai mari cantități de vitamina C – principala vitamină cu rol de prevenție și de tratament în cadrul virozelor respiratorii;
  • consumul de multe lichide pentru o bună hidratare sub formă de  apă, ceaiuri, siropuri naturale, tincturi din plante și fructe de pădure;
  • o dietă bogată în factori nutrivi și un somn de cel puțin 7-8 ore pe zi;
  • spălarea mâinilor înainte de mâncare sau ori de câte ori venim în contact cu alimentele;
  • folosirea măștilor de protecție în cazul colectivităților unde este prezentă viroza respiratorie;
  • curățarea bine a veselei și tacâmurilor folosite în comun.

 

Transmiterea virusurilor respiratorii

Modul cel mai răspândit de transmitere a virozei respiratorie este prin:

  • contact direct de la persoana bolnavă la cea sănătoasă,
  • prin ploaie de picături care apare prin strănut sau vorbire,
  • prin folosirea obiectelor persoanei bolnave.
  • virozele respiratorii se transmit mai mult în colectivitățile de copii (la grădiniță și la școală); virușii respiratorii trăiesc mult, până la 18 zile.

Virozele respiratorii apar în special toamna și primăvara și de aceea vorbim de viroze respiratorii sezoniere. Acestea se produc atunci când apar variații mari și rapide de temperatură, iar organismul nu se poate adapta atât de repede.

Scăderea temperaturii afectează în primul rând sistemul imunitar și vasele de sânge, iar creștere umezelii din atmosferă favorizează transmiterea virușilor.

 

Terapia cu plante recomandă suplimente alimentare naturale naturale  cu rol de întărire a imunității, analgezic (de reducere a durerii), antipiretic (de reducere a febrei), antitusiv (de reducere a tusei spastice, uscate,  care apare în prima fază a virozei respiratorie).

 

NATURASP  (ASPIRINĂ NATURALĂ ), capsule

 

 

Compoziție: Extract  integral, 100% natural din: coajă de Salcie (Cortex Salicis) și din fructe de Măceș (Fructus Cynosbati).

Proprietăți: analgezică (de reducere a durerii), febrifugă (normalizarea temperaturii corpului), antiinflamatoare (de reducere a inflamațiilor), vitaminizantă și depurativă (eliminarea toxinelor).

Recomandări: Naturasp are rol în calmarea durerilor caracteristice virozelor respiratorii, gripelor (dureri de cap, migrene, dureri articulare, musculare), normalizarea febrei caracteristice gripei; în stimularea circulației sangvine periferice care grăbește vindecarea virozelor respiratorii; eliminarea agenților patogeni și a toxinelor acestora.

Mod de folosire: Pentru adulți doza recomandată este de 3-6 capsule Naturasp pe zi, câte 1-2 capsule Naturasp înainte de fiecare masă principală. Cura durează 4 săptămâni cu pauză de 20 zile, apoi cura se poate relua.

 

 

VITACAN (VITAMINA C NATURALĂ), capsule

 

 

Compoziție: extract integral, 100% natural din Măceș (Rosa canina).

Proprietăți: Vitamina C este o vitamină indispensabilă pentru prevenția și tratamentul virozelor respiratorii. Datorită sursei naturale din care provine extractul de Măceș, aceasta este însoțită de bioflavonoide care ajută la o mai bună asimilație și activitate a acesteia în organism. Ea are remarcabile proprietăți imunostimulente (menține și stimulează capacitatea de rezistență naturală a organismului în infecțiile tractului respirator superior, reducând severitatea și durata bolii), este antioxidantă (contribuie la neutralizarea și distrugerea radicalilor liberi - cauza apariției majorității bolilor cronice și acute respiratorii, contracarând efectele nocive ale acestora asupra organismului), îmbunătățește circulația periferică care este foarte importantă pentru refacerea sănătății în perioadele de variații de temperatură sezoniere.

Vitacan –Vitamina C naturală îndeplinește în organism foarte multe roluri dintre care: participă la procesele biochimice din organism, la metabolismul  glucozei, al acidului folic, intensifică absorbția fierului la nivelul tubului digestiv și favorizează depunerea calciului în oase.

 Este esențială pentru menținerea sănătății pielii, gingiilor, oaselor și dintilor, este necesară pentru formarea colagenului și refacerea țesuturilor, ajută la vindecarea rănilor.

 Recomandări ale produsului Vitacan: în prevenția și tratamentul virozelor respiratorii, în infectțiile tractului respirator superior (răceli, gripe, viroze, faringite, laringite, bronșite) reducând severitatea și durata acestora. Vitamina C este foarte eficientă în: afectiuni vasculare, fumătorilor, în situații de stres, dietă neechilibrată, consum cronic de alcool, pentru menținerea sănătății și frumuseții pielii.

Mod de folosire: pentru adulți doza recomandată este de 4-6 capsule Vitacan pe zi, repartizate în 2-3 reprize. Pentru copii, doza recomandată este de 2-3 capsule Vitacan pe zi, înainte de mesele principale sau între mese, în cure de lungă durată.

 

SPRAY PROPOLIS

 

 

Compoziție: Tinctură de propolis 80%, acid alfa lipoic, glicerină farmaceutică.

Proprietăți: supliment alimentar cu rol bactericid și bacteriostatic, cicatrizant și antiinflamator.

Recomandări ale produsului Spray Propolis: în afecțiuni ale tractului respirator superior (rinite, faringite, laringite, traheite). Se mai recomandă și în afecțiuni dermatologice, ale cavității bucale și în distrugerea unor paraziți intestinali.

Mod de folosire: Intern, se administrează 1-2 pufuri Spray Propolis de 3-5 ori pe zi, de la distanță de 10-15 cm prin pulverizare. Extern se aplică local la nivelul zonelor afectate, de 3-5 ori pe zi sau la nevoie.

 

 

CEAI ANTIGRIPAL, TINCTU RĂ ANTIGRIPALĂ ȘI CAPSULE HYPER-GRIP

 

 

Compoziție: Extract integral, 100% natural din următoarele plante: scoarță de Salcie (Salix alba), flori de Trifoi-roșu (Trifolium pratense), frunze de Isop (Hyssopus officinalis), rădăcină de Ghințură (Gentiana asclepiadea), flori de Echinacea (Echinacaea purpurea), flori de Soc (Sambucus nigra), flori de Salcâm (Robinia pseudacacia), frunze de Coacăz-negru (Ribes nigrum), flori de Tei (Tilia cordata), frunze de Urzică (Urtica dioica), Lichen-de-piatră (Cetraria islandica).

Proprietăți: imunostimulent, antiseptic, vitaminizant, mineralizant, emolient, diuretic, diaforetic și antiinflamator.

Recomandări: produsele antigripale Hypericum (ceai, tinctură și capsule) se folosesc cu rol de prevenție a virozelor respiratorii sau de reducere a simptomelor caracteristice virozelor respiratorii (gripelor), dar și în perioada de convalescență a bolii; pentru scăderea temperaturii corpului în stările febrile, creșterea imunității naturale a organismului.

Mod de folosire: pentru adulți, doza recomandată este de 3-6 capsule Hyper-Grip pe zi, câte 1-2 capsule, de 3 ori pe zi, după fiecare masă principală. Pentru copiii de la 6 ani în sus, doza recomandată este de 3 capsule Hyper-Grip pe zi, câte 1 capsulă după fiecare masă principală. Cura recomandată este de 20 de zile. Împreună cu capsulele se folosește ceaiul Antigripal, în care se adaugă 1 linguriță Tinctură Antigripală, de 3 ori pe zi, înainte de masă. Cura recomandată este de 20 de zile.

 

 

SIROP  IMUNOTONIC

 

 

Compoziție: extract natural din fructe proaspete prin presare la rece de Cătină-albă (Hippophae rhamnoides), tinctură de propolis, tinctură de Echinacea (Echinacaea purpurea), zahăr invertit enzimatic (bogat în complexul de vitamine B).

Proprietăți: vitaminizantă, mineralizantă, antioxidantă, imunostimulentă.

Recomandări ale Siropului Imunotonic: în gripe și viroze, faringite, laringite, bronșite, detoxifierea generală a organismului; întărirea imunității naturale a organismului.

Mod de folosire: Pentru adulți, doza recomandată este de 1-2 linguri Sirop Imunotonic, de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale. Pentru copii, doza recomandată este de 1-2 lingurițe Sirop Imunotonic, de 3 ori pe zi. Cura recomandată este de 30 de zile.

 

 

SIROP HYPERTONIC NATURAL

 

 

Compoziție: Bitter Taina Plantelor ( extract hidroalcoolic natural din 30 de plante), sirop natural din fructe proaspete de:  Afin (Vaccinium myrtillus), Zmeur (Rubus idaeus), Coacăz -negru (Ribes nigrum), Mur (Rubus fruticosus), Căpșuni (Fragaria moscata), obținut prin presare la rece, zahăr invertit enzimatic. Conține alcool ( 7% vol.).

Proprietăți: imunostimulent, antiinflamator, antigripal, tonic general.

Recomandări ale siropului Hypertonic: în întărirea imunității naturale a organismului cu rol preventiv, dar și curativ în caz de viroze respiratorii, gripe, faringită, laringită, tuse.

Mod de folosire: doza medie este de 3-4 linguri sirop Hypertonic pe zi; doza maximă este de 6 linguri sirop Hypertonic pe zi, dizolvat în apă sau ceai, după mesele principale, în cură de 3 săptămâni.

 

 

SIROP BRAD

Compoziție: exctract natural din muguri de Brad (Abies alba), zahăr invertit enzimatic bogat în complex de vitamine B.

Proprietăți: secretolitic și ușor antispastic, antiviral, antibacterian, antiinflamator și emolient, antihelmintic, antiseptic și tonic pulmonar. Siropul de Brad se folosește atât în prima fază a virozelor respiratorii când tusea este seacă pentru rolul antispastic, dar și în faza a doua de cocțiune a tusei pentru rolul expectorant.

Recomandări: în inflamații ale căilor respiratorii însoțite de tuse (gripe, laringită, faringită, bronșite). Siropul de Brad se mai folosește și în alte afecțiuni, ca: infecții ale rinichilor și ale căilor urinare, nevroze, reumatism; în afecțiunile sistemului nervos central.

Mod de folosire: Doza medie este de 3-4 lingurițe Sirop Brad pe zi pentru copii, 3-4 linguri pe zi pentru adulți, dizolvate în apă, în cure de 6 săptămâni.

 

SIROP DE PĂTLAGINĂ

Compoziție: extract natural din frunze de Pătlagină (Plantaginis folium), zahăr invertit enzimatic bogat în complex de vitamine B.

Proprietăți: expectorantă (stimularea formării și eliminării secrețiilor bronșice caracteristice fazei a doua de vindecare a virozelor respiratorii), antiinflamatoare ale mucoasei respiratorii, antivirale, bactericidă și bacteriostatică în cazul complicațiilor virozelor respiratorii, activatoare a circulației periferice, vitaminizantă și mineralizantă.

Recomandări: în viroze respiratorii, gripe, în tuse în faza de expectorație pentru curațarea căilor respiratorii, în bronșite cronice, laringită, astm bronșic.

Mod de folosire: Doza medie este de 3-4 linguri pe zi, doza maximă 6 linguri pe zi, dizolvate în apă, în cure de lungă durată.

 

SIROP CONTRA TUSEI

 

Compoziție: extract 100% natural din următoarele plante: Tei (Tilia cordata), Scai vânăt (Eringium planum), Pătlagină (Folium Plantaginis), Cimbrișor-de-câmp (Thymus serpyllum), Mușețel (Matricaria chamomilla), Isop (Hyssopus officinalis), Lichen-de-piatră (Cetraria islandica) și Soc (Sambucus nigra), ulei esențial de Brad (Abies alba), ulei esențial de Mentă (Mentha piperita), îndulcitor natural Hyper Stevia rebaudiana.

Proprietăți: antitusiv, antispastic, expectorant, antigripal, vitaminizant. Ajută la calmarea tusei, la fluidificarea și eliminarea secrețiilor bronșice.

Recomandări: Recomandat atât copiilor, cât și adulților datorită acțiunii sale de calmare a tusei și de curățare a secrețiilor bronșice în viroze respiratorii sau gripe.

Mod de folosire: Pentru adulți, doza recomandată este de 2 linguri sirop, de 3 ori pe zi. Pentru copii, doza zilnică recomandată este de 2 lingurițe, de 3 ori pe zi. Pentru obținerea unor efecte mai bune ale produsului, recomandăm a nu se consuma alimente sau lichide cel puțin 20 de minute după administrarea siropului.

 

 

SIROP ELIXIRUL VIEȚII

Compoziție: extract natural din fructe proaspete de: Cătină-albă (Hippophae rhamnoides), extract natural de frunze de Aloe (Aloe vera), extract natural din fructe de Lămâi (Citrus limon), Spirulină (Spirulina platensis), zahăr invertit enzimatic.

Proprietati: tonic, vitaminizant, energizant, detoxifiant, antiseptic, bacteriostatic și bactericid.

Recomandări: Siropul Elixirul Vieții Ro se folosește pentru întărirea imunității naturale a organismului în scop profilactic și curativ al virozelor respiratorii și gripelor. Siropul Elixirul Vieții Ro  se mai folosește în protecția celulei hepatice și a țesutului nervos al creierului, pentru eliminarea oboselii și a stărilor depresive, pentru stimularea circulației periferice. Este util în toate afecțiunile respiratorii: viroze, gripă, faringită, laringită, bronșită, astm bronșic.
Mod de folosire: 2-3 linguri de Elixirul Vietii Ro pe zi, dizolvat în apa minerală sau plată, în proporție de 1:6, sau se bea ca atare, înainte sau după mesele principale. Cura durează 6 săptămâni; după o pauză de 2 săptămâni cura se poate relua. Nu se ia doză mare seara la culcare întrucât are proprietăți tonifiante. Nu se supradozează la femeile gravide.

SIROP CĂTINĂ-ALBĂ

Compoziție: extract natural din pulpă de Cătină-albă (Hippophae rhamnoides), steviozid din Stevia rebaudiana sau zahăr invertit enzimatic.

 Proprietăți: imunostimulatoare, vitaminizantă, mineralizantă, hepatoprotectoare și hepatoregeneratoare, tonică, depurativă, stimulent al circulației periferice.

Recomandări: Siropul de Cătină-albă este un remediu în dezvoltarea imunității naturale necesară în distrugerea agenților patogeni și formarea de anticorpi în cazul afecțiunilor sistemului respirator: viroze respiratorii, gripe, tuse. Se mai folosește și în alte afecțiuni ca: afecțiunile hepatice, de colon și tumori.

Mod de folosire: doza recomandată este de 3-4 linguri Sirop Cătină-albă, maxim 6 pe zi, dizolvate în apă minerală, după mesele principale. Sunt recomandate cure de 6 săptămâni cu pauze de 7 zile între acestea.

 

SIROP CĂTINĂ-ALBĂ CU MĂCEȘE

Compoziție: extract natural din fructe de Măceș (Rosa canina), fructe de Cătină-albă (Hippophae rhamnoides), zahăr invertit enzimatic bogat în complex de vitamine B.

Proprietăți: vitaminizantă, mineralizantă, imunostimulatoare, hepatoprotectoare.

Recomandări: întărirea sistemului imunitar și creșterea rezistenței organismului la efort fizic, la regenerarea celulei hepatice și în tumori maligne de colon, plămâni, ficat.

Mod de folosire: doza medie este de 3-4 linguri pe zi; doza maximă este de 6 linguri pe zi, dizolvate în apă minerală, în cure de lungă durată.

                                                               

 

 

CEAI  LICHEN-DE-PIATRĂ (Lichen islandicus)

 

Compoziție: talul de Lichen-de-piatră (Lichen islandicus).

Proprietăți: proctor al mucoaselor tractului respirator, distrugerea sau inhibarea bacteriilor patogene producătoare de boli pe cale respiratorie.

Recomandări ale ceaiului Lichen-de-piatră: în prevenția și tratamentul virozelor respiratorii, în gripe, tuberculoză pulmonară, faringite, laringite, bronșite, tuse convulsivă, gripă, astm bronșic, afecțiuni gastro-intestinale ca pansament gastric împotriva bacteriei Helycobacter pylori, gastrită hiperacidă și ulcer duodenal.

Mod de folosire: Intern, infuzie din 1 lingură plantă Lichen-de-piatră la 200 ml apă. Decoct din 1 lingură plantă Lichen-de-piatră la 250 ml apă, se fierbe 5 minute, se neutralizează aciditatea adăugând un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu, se beau 1-2 căni ceai Lichen-de-piatră pe zi, înaintea meselor principale.

 

    Dacă aveţi întrebări sau sugestii, vă rugăm să vă adresaţi la nr. tel: 0729.884.423 sau scrieţi-ne pe adresa de e-mail: [email protected]
    Pentru mai multe informaţii cu privire la produsele noastre şi pentru oferte, vă rugăm să accesaţi site-ul: www.hypericum-plant.ro
Bistriţa, incinta Kaufland 2, Calea Moldovei, nr. 40, Tel. 0263383121

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5