Prof. Emilia Bechiş - membră a Coralei Andrei Mureşanu - a trecut poarta veşniciei!

               A fost chemată intempestiv, la Domnul, Emilia Bechiş ( 23.06.1946 – 30.06.2020 ), cunoscută şi apreciată cercetătoare şi valoroasă profesoară,  membră a Coralei "Andrei Mureşanu" Bistriţa. A văzut lumina zilei într-o familie de vrednici gospodari ai satului Blăjenii de Sus, cea a lui Vasile şi Victoria Bechiş. După finalizarea studiilor şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Laboratorului de ameliorare din cadrul Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură, iniţial sub coordonarea Dr. doc. Ioan Modoran, directorul staţiunii,  membru al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice ” Gheorghe Ionescu-Siseşti “, iar apoi a Dr. ing. Doina Vlădianu, contribuind la crearea unor noi soiuri de pomi şi arbuşti fructiferi şi la ameliorarea celor existente.

Ulterior, a coordonat activitatea Staţiunii de cercetări biologice Arcalia din cadrul Facultăţii de Biologie a Universităţii "Babeş-Bolyai" Cluj, contribuind la conservarea patrimoniului acestuia, în special a castelului şi parcului dendrologic în suprafaţă de 16 hectare  cu 150 specii.

În ultimii ani, a transmis cu pricepere şi pasiune cunoştinţele profesionale şi experienţa acumulată elevilor de  la Colegiul Tehnic Infoel Bistriţa. A activat, încă de la înfiinţare (1968) în Corala "Andrei Mureşanu" Bistriţa, dirijată de prof. arhidiacon Cornel Pop, cetăţean de onoare al municipiului Bistriţa.

A fost căsătorită, din anul 2000, cu Colonelul  Ternovean Iacob,  decedat la data de 23.06.2014. 

Înmormântarea va avea loc joi 2 iulie 2020 la Capela Mortuară de pe strada Tărpiului, nr. 2.

Condoleanțe cumnatei Maria Bechiş, din Blăjenii de Sus, nepoților şi strănepoţilor, pe care i-a iubit şi ajutat şi pe care îi roagă să aibă grijă şi să ajute la rândul lor, aşa cum a procedat şi ea, pe mătuşa sa Pintican Fira, de 90 ani, din Slătiniţa.

Condoleanțe cumnatei  Elena şi nepoţilor Victorița și Vasile  din Los Angeles – USA, colegilor de cor precum  şi tuturor celor care i-au fost apropiaţi şi dragi.

Dumnezeu să o ierte şi s-o odihnească în linişte şi pace.

Comentarii

01/07/20 15:33
Nana

Dumnezeu sa o odihneasca in pace.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5