Centenar Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”. Elevii de ieri, profesorii de azi

Prof. Stela Todea: Sunt atât de mândră că am fost şi am revenit în aceeaşi şcoală

- De ce aţi optat în clasa a IX-a pentru Colegiul Naţional Andrei Mureşanu?

- Nu am optat în clasa a IX-a pentru Colegiul Naţional Andrei Mureşanu, pentru că eram elevă la această şcoală din clasa I, deci nu-mi închipuiam să optez pentru alt liceu.

- Cum a fost prima întâlnire cu colegii, dar cu profesorii?
- Prima întâlnire a fost în 15. sept. 1961, când "m-am trezit" în clasa I, specială, adică profesori la fiecare disciplină şi dirigintă, d-na profesoară de matematică Maria Moldovan.
- Cum era atmosfera la şcoală?

- Atmosfera era una veselă (din perspectiva elevilor), dar foarte serioasă, în timpul orelor.

- Care este cea mai frumoasă amintire din liceu?

- Veneam în fiecare dimineaţă la şcoală la 7.30, ca să avem timp pentru a discuta vrute şi nevrute şi râdeam bine, iar aceste momente ne confereau energie pentru întreaga zi.

- Ce reprezintă pentru dumneavoastră cei 4 ani de liceu?

- Nu numai anii de liceu, eventual cei 12 ani de şcoală la "Andrei Muresanu" reprezintă pentru mine tinereţe, bucurie, împlinire (de multe ori inconştienţa specifică vârstei de elev),într-un cuvânt ceva foarte drag.

- Destinul v-a adus din nou la liceu, nu în bancă, ci la catedră. Cum vă simţiţi din această postură, predând elevilor de la liceul unde aţi învăţat şi dumneavoastră?

- Încerc să-mi amintesc de cele mai multe ori, cum mă simţeam la ore şi ce mi-ar fi plăcut să se întâmple. Simt copilul din bancă şi îmi place când se simte bine la orele mele.

- Suntem la centenar. Vă rog să transmiteţi un gând pentru toţi cei care au absolvit Colegiul Naţional Andrei Mureşanu, dar şi pentru dascălii care i-au îndrumat.

- Sunt profund emoţionată, trăiesc aceste momente din străfundul fiinţei mele, nu pot să realizez câte amintiri mă leagă…Sunt atât de mândră şi fericită că am fost şi am revenit în aceeaşi şcoală. Este şi o responsabilitate mare, pe care încerc, în fiecare zi, să o înfăptuiesc din suflet.

Interviu realizat de prof. Doina Macarie

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]