Profesoara Livia Sanda şi-a schimbat stiloul cu pensula

Galeria Atelier Art C 14 de pe str. Cerbului din Bistriţa a găzduit prima expoziţie semnată de profesoara de limba română Livia Sanda. Vernisajul expoziţiei s-a făcut în prezenţa unui public numeros, format în mare parte din profesorii de limba română de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, pictori, dar şi familia, amintind aici pe cele două fiice şi pe sora Doina Orza.
„Expoziţia de faţă ne ajută să intrăm în sufletul doamnei Livia Sanda, care şi-l oferă cu generozitate şi cu libertatea asumată, vecină cu cutezanţa. Are o carieră frumoasă şi împlinită în învăţământ, iar acum se refugiază şi se redescoperă în pictură, schimbând stiloul cu pensula şi hârtia cu pânza. Lucrările reprezintă, ca tematică, naturi statice cu flori, peisaj citadin şi câteva lucrări abstracte. Substratul tuturor acestor lucrări sunt emoţiile, gândurile şi trăirile doamnei Sanda. Vedem un univers plastic, cu imagini idilice. Sunt sincere, sunt poetice, cromatica este una caldă, vie, în contraste cald-rece sau complementare. Redarea este una proaspătă, curată”, a spus, printre altele, doctorul în arte vizuale Diana Oancea Morar.
Custodele expoziţiei, Lucia Cudrec, spune despre lucrări că sunt optimiste, vesele şi pline de culoare.
„Trăiesc un moment unic, la o vârstă mai mult decât rezonabilă. Mi-am descoperit un alter ego, adică o altă faţetă a personalităţii mele, legându-mă de zodia curcubeului, care înseamnă vindecare, optimism, bucurie. Am zis să-mi arăt mie dacă pot să fac şi altceva şi am fost surprinsă eu însămi de ce a ieşit. Am redescoperit plăcerea de a trăi, apropiată de ceea ce am făcut de-o viaţă – literatura – pentru că în lucrările mele veţi găsi natura, care în manieră romantică e stare de suflet, în manieră simbolistă e stare de spirit, iar în cea expresionistă o trăire intensă. Lucrările mele sunt din interior spre exterior”, a spus autoarea expoziţiei.
Livia Sanda a descoperit această pasiune acum un an, iar prima expoziţie găzduieşte nu mai puţin de 70 de lucrări, mare parte dintre ele fiind rezervate de către cei prezenţi la eveniment pentru a le înfrumuseţa viaţa acasă.
Bistriţenii pot vedea lucrările până pe 24 noiembrie, zilnic, între orele 17-19. Vă invităm să faceţi un popas de câteva minute în lumea artelor, iar pe Livia Sanda o felicităm şi-i dorim mult succes în cariera de pictor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]