Profesori din 5 ţări, la Târlişua

Prof. Cornel Antohe

În această săptămână, la Târlişua a avut loc cea de a doua întâlnire transnațională din cadrul proiectului Erasmus + "Green School 2.0 for a sustainable future"(2017-1-IT02-KA219-036528_4).

Proiectul se derulează în perioada 15 octombrie 2017 -15 octombrie 2019. Topicul proiectului este unul ecologic şi vrea să implice atât elevi și profesori din școală, cât și întreaga comunitate locală în scopul asigurării unui mediu mai sănătos şi mai curat.

La această întâlnire au participat profesori din toate cele 5 ţări implicate în proiect: Italia (coordonator), Portugalia, Grecia, Polonia, Macedonia şi, bineînțeles, România.

În ședințele de lucru care au avut loc, au fost analizate activitățile realizate în primul an de proiect, au fost discutate aspecte despre monitorizarea proiectului, analiza riscului, diseminarea și impactul proiectului.

Totodată, au fost stabilite și datele urmatoarelor mobilităţi cu elevii,  ce vor avea loc în Macedonia și Italia. La final, au fost trase concluziile și s-au făcut recomandări. Oaspeții s-au bucurat toata săptămâna de un program special şi de ospitalitatea celor din Târlişua.

De remarcat este şi faptul că delegația partenerilor europeni  din acest proiect Erasmus a fost primită de președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, alături de subprefectul Ciprian Ceclan Oprea şi de primarul comunei Târlişua, Vlăduţ Purja.

„Suntem mândri că avem un astfel de proiect în școala noastră și ne dorim să continuăm şi pe viitor cu astfel de proiecte atât de importante şi benefice elevilor şi comunității în general”, a dorit să precizeze directorul Mihael Simion Forai.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]