Laser

Profesorii împotriva poeziei?!

N-am crezut niciodată, în imaginaţia mea s.f.-istă, că voi trăi vremurile unei „societăţi româneşti paranoice”, cum a spus scriitorul Octavian Paler, în care intelectualii să intre în conflicte artificiale cu alţi intelectuali! E peste puterea noastră de înţelegere  o asemenea atitudine a unor frustraţi cu galoanele de profesor smulse de stresul timpului pe care-l trăim, făcând vremelnic, parte din tot felul de „comitete şi comiţii” caragialieneşti, numite Consilii de Administraţie. Fiind puşi în faţa primirii unor daruri şi a unui iubiri de liceeni necondiţionate, dânşii abordează o atitudine de respingere din start, ascultând ca precupeţele din piaţă, cu urechile ciulite la folclorul străzii. Scriu aceste rânduri cu revoltă şi amărăciunea unui suflet de poet respins de nişte – 12 intelectuali, în majoritate profesori, ce ar fi trebuit, din punct de vedere al unei normalităţi raţionale, culturale, intelectuale şi, de ce nu sufleteşti, să primească cu braţele deschise, nu cu un refuz penibil, grotesc, denotând o lipsă de responsabilitate şi de cultură, trăind într-un „cerc al lor strâmt”, cum ar spune Maestrul Eminescu!

         Şi gândul îmi zboară la profesorii  cei mari de la Rebreanu, din anii 70! Alte atitudini faţă de valorile artistice şi ştiinţifice – locale şi naţionale – respect reciproc şi nu o aroganţă ignorantă, ostilă poeziei, denotând nişte indivizi cu grave frustrări, educând în stil manelist viitoarele generaţii ale ţării! Sincer, nu găsesc nicio scuză.  Profesorilor coalizaţi împotriva poeziei!

         Eminescu să ne şi să îi judece!

Comentarii

11/07/17 16:05

S-ar putea să fie de vină poeziile d-voastră dedicate "iubitului regim"!! Lumea a cam aflat, distinsule cosmo-poet, despre duplicitatea d-voastră!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5