Programul ,, Casa Verde” înlocuit cu un program pilot

Programul ,,Casa Verde” a fost abrogat din raţiuni bugetare, şi va fi înlocuit de un program-pilot redimensionat. ,,Casa Verde” era un program prin care statul suporta o parte din costurile investiţiilor în sisteme energetice alternative pentru locuinţe şi instituţii. Ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, a anulat ordinul iniţial cu privire la programul “Casa Verde”.

,,Programul de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală şi energie eoliană ori alte sisteme care conduc la îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului, cunoscut drept <>, este, practic, anulat după intrarea în vigoare a ordinului ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi. Programul va fi totuşi pus în practică, dar la alte dimensiuni, impuse de raţiunile de buget, susţine Dragoş Năcuţă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Mediului, citat de Mediafax.

,,Ordinul a fost abrogat şi programul va fi înlocuit de un program-pilot care va fi gata în cel mult patru săptămâni, în sensul elaborării ghidului şi a normelor metodologice”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Ministerului Mediului. Potrivit lui Dragoş Năcuţă, programul-pilot va avea ,,o componentă socială puternică”.

Astfel, beneficiarii vor fi, în primul rând, şcolile, spitalele, căminele de bătrâni şi asociaţiile de locatari. Năcuţă susţine şi că ministerul Mediului încearcă ,,să cupleze” programul-pilot ,,Casa Verde” cu proiectul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei legat de izolarea termică a blocurilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]