Programul „Cornul şi laptele”, blocat în licitaţii. Ministrul Pop vrea o masă caldă pentru 700.000 elevi

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop,  consideră că Programul „Laptele şi cornul” trebuie regândit, iar în paralel îmbunătăţită Legea achiziţiilor publice pentru a nu mai exista blocaje în semnarea contractelor cu furnizorii. Acesta a menţionat că programul, în valoare de peste 430 milioane euro, finanţat din fonduri europene, este blocat de licitaţii, aşa cum se întâmplă şi în Bistriţa-Năsăud.

         „Trebuie să regândim acest program, mult mai mult decât am făcut-o în prima etapă. E foarte bună această etapă, funcţionează, dar acest program coroborat cu programul nostru „O masă caldă” se intersectează cu procedura de achiziţii. Dacă nu vom schimba procedura de achiziţii şi este obligaţia noastră ca stat, vom avea această problemă în absolut toate domeniile de activitate. Ştiu că sunt semnale din ţară că nu peste tot s-a reuşit implementarea Programului „Cornul şi laptele”, dar e într-o etapă mult mai bună decât anul trecut şi din punct de vedere al calităţii, din perspectiva elevului.  Noi am introdus masa caldă în 50 de unităţi şcolare şi nu am reuşit să-l implementăm decât în 20, pentru că s-au blocat în achiziţii, pentru că achiziţiile nu ştiu că anul şcolar începe în 15 septembrie”, a menţionat Liviu Pop.

         Ministerul Educaţiei a spus că prin programul de guvernare a fost asumată includerea în programul „O masă caldă” a 700.000 de copii. „Acolo este idealul educaţional, să vină copilul dimineaţă la 8 la şcoală, să stea până la 12, să ia masa, să mai stea 2-3 ore în acel program „Şcoală după şcoală” şi să plece acasă fără teme şi fără ghiozdanul încărcat. De aceea facem acum infrastructura şcolară, de aceea regândim planurile cadru, de aceea am lansat competiţia pentru rescrierea manualelor şi pregătirea corpului profesoral, dar nu putem să facem peste noapte. Încă mai avem şcoli care lucrează la indice 3 (n.n. - în trei schimburi). Sunt convins că în trei ani de zile putem să avem 700.000 de copii din România care să beneficieze de acest program „Masă caldă”, ca va înlocui programul „Cornul şi laptele”, a concluzionat ministrul Liviu Pop.

 

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]