Proiecte de peste 150 milioane euro, finanţate în etapa a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală, în Bistriţa-Năsăud

Ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, a declarat, la Bistriţa, că săptămâna viitoare va fi dat Ordinul de ministru cu privire la proiectele care vor fi finanţate în etapa a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală, în baza OG 28/2013.

         „PNDL, fie că este etapa I, fie că este etapa II, reprezintă principala sursă de finanţare pentru infrastructura locală, alături de fondurile europene. Vă aduc o veste bună, aşa cum am spus şi la întâlnirea de data trecută, pentru PNDL I, cele 10 localităţi care au semnat contracte de finanţare în anul 2016, insuficiente faţă de valoarea investiţiei, primesc toată valoarea necesară. Am semnat deja actele adiţionale la aceste contracte, cu încă 3,7 milioane de euro pentru aceste contracte.

         PNDL II are o valoare estimată de aproximativ 150 milioane euro, deci ceea ce vine spre judeţul dumneavoastră, săptămâna viitoare se închide şi Ordinul de alocare a tuturor finanţărilor. Aşa cum v-am spus, prioritare sunt creşele şi grădiniţele, conform programului de guvernare, şcolile care nu au autorizaţie de funcţionare, drumurile judeţene, apa, canalizarea, dispensarele, toate îşi regăsesc sursă de finanţare în PNDL II”, a anunţat Sevil Shhaideh.

         Ministrul Dezvoltării Regionale a precizat că luni sau marţi va fi publicat acest Ordin, pentru ca toată lumea să poată pregăti proiectele, iar în 2-3 săptămâni să fie semnate contractele de finanţare.  

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]