Proiecte prioritare ale primarului Năsăudului, Mircea Romocea, în cartierul Liviu Rebreanu

Prezent la frumoasa şi atractiva aniversare a 625 de ani de la atestarea documentară a satului Prislop, primarul oraşului Năsăud, Mircea Romocea, a expus, prislopenilor prezenţi, principalele priorităţi ale administraţiei publice locale, respectiv a Primăriei Năsăud, privind modernizarea şi creşterea gradului de confort şi civilizaţie în cartierul Liviu Rebreanu, un cartier cunoscut şi recunoscut pentru titanul scriitor al romanului românesc modern, marele scriitor Liviu Rebreanu.
Pe agenda primarului Mircea Romocea se află în vizor, după cum a declarat edilul şi gospodarul numărul unu al oraşului, realizarea următoarelor proiecte în cartierul Liviu Rebreanu: „Din 2012, de când există o altă administraţie, atenţia s-a îndreptat şi spre cartierul Liviu Rebreanu şi ce s-a realizat se poate vedea.
Avem în vedere un proiect privind construirea unei capele pentru servicii funerare, cu bunăvoinţa şi acceptul PC preot paroh Mihai Mânzat şi a celor doi consilieri locali: Ioan Boţan şi Ioan Pop, iar finanţarea se va face prin Grupul de Acţiune Locală „Ţara Năsăudului”, fiind o investiţie de 120.000 euro, cu o cofinanţare de 80.000 euro de la Grupul GAL „Ţara Năsăudului”, iar diferenţa de 40.000 euro din partea Consiliului Local Năsăud.
Referitor la trotuarul pe care urmează să-l realizăm pe strada adiacentă DN 17C, avem în evaluare ofertele pe care le-am solicitat.
Vom realiza trotuarul pe o lungime de 1100 m şi o lăţime de 1,20 m pe toată lungimea, de la Muzeul Memorial „Liviu Rebreanu” până la ieşirea spre Cepari.
Dacă timpul va permite, săptămâna aceasta sau următoarea vom demara lucrarea de construire a trotuarului”.
Un apel de suflet făcut de primarul Mircea Romocea se referă la cedarea unei suprafeţe de teren de 2 ha pe Podirei (Poduri) din partea prislopenilor pentru construirea unei „Pensiuni pentru persoane în vârstă”, o donaţie necesară şi un act de caritate din partea prislopenilor, existând utilităţile în zonă.
Proiecte umanitare care vor prinde viaţă.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]