Proiectele continuă la Lechinţa, în ciuda vremurilor. Romeo Florian: Nu e deschisă nicio linie de finanţare din fonduri europene sau guvernamentale!

Până la construirea bugetului pe 2021, investiţiile aflate în derulare la Lechinţa îşi continuă parcursul. „Cu excepţia lucrărilor de asfaltare, majoritatea proiectelor continuă, mai ales cele la construcţiile civile. Sunt câteva proiecte pe care le continuăm şi în această perioadă. Cred ca anul 2021 va fi unul mai greu, pentru că nu a fost deschisă nicio linie de finanţare, nici din fonduri europene, nici din fonduri guvernamentale”, ne-a declarat primarul Romeo Florian.

Astfel, dacă vor fi fonduri suficiente, va fi finalizată construirea sediului administrativ pentru Secţia nr. 3 de Poliţie Rurală Lechinţa şi Postul de Poliţie. E o investiţie de aproximativ 2 milioane lei, pe care autorităţile locale şi-au asumat-o din bugetul local, după modelul sediului pentru Punctul de pompieri şi SMURD. „Clădirea este acoperită, tâmplăria a fost pusă, urmează lucrările la instalaţiile electrice, sanitare, plus finisările interioare şi exterioare. Dacă am avea fonduri suficiente, am putea-o finaliza în acest an. În imobil va funcţiona Postul de Poliţie, Secţia nr. 3 de Poliţie Rurală, sunt şi apartamente de serviciu”, ne-a explicat primarul comunei.

În derulare sunt trei proiecte în domeniul infrastructurii şcolare. Este vorba despre grădiniţele din Vermeş şi din Sângeorzu Nou, realizate cu finanţare europeană, cu o valoare de aproximativ 500.000 euro, şi  construire şi dotare imobil cu zece săli de clasă şi atelier şcolar la Liceul Tehnologic Lechinţa, un proiect finanţat de Guvernul României prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în valoare de 1,5 milioane euro. Tot prin PNDL II mai este de finalizat proiectul de modernizare a străzilor, în localitatea Vermeş.

***

În ceea ce priveşte execuţia lucrărilor de extindere a reţelei de distribuţie a gazelor naturale pentru alimentarea localităţii Chiraleş, acestea depind de o temperatură de minimum 15 grade.

„Avem nevoie de 2-3 săptămâni de vreme bună. Peste 70% din lucrări au fost finalizate la Chiraleş, este săpată porţiunea până la joncţiunea cu Sâniacob. Avem nevoie de temperaturi de peste 15 grade”, ne-a declarat primarul Romeo Florian.

         În urma procedurii de achiziţie publică, acest contract de a fost adjudecat de SC Dianova Instal SRL, având o durată de 14 luni, dintre care 2 luni pentru proiectare şi asistenţă tehnică şi 12 luni pentru lucrările efective. Valoarea lucrărilor este de 1.597.500 lei, la care se adaugă TVA de peste 300.000 lei.

Sunt aproximativ  100 de familii din Chiraleş care ar urma să fie racordate la reţea.  

 

 

 

 

 

Comentarii

24/02/21 17:49
muscar maria

felicitari pentru realizari multa sanatate si putere de munca si sa nu ne uitati pe acest capat de sat unde nu s-a mai amenajat un trotuar dinainte de revolutie

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5