Proiectele managerului Bibliotecii Judeţene, Ioan Pintea, pentru 2016-2020

Managerul Bibliotecii Judeţene, Ioan Pintea, propune pentru perioada 2016-2020, o serie de proiecte menite să revigoreze partea scriitoricească în ţinuturile Bistriţei şi Năsăudului. Inaugurarea noii clădiri a Bibliotecii Judeţene va fi unul dintre evenimentele majore din acest an, propus să aibă loc în primul trimestru.
Concursurile de creaţie literară, evenimentele în care cititorii se întâlnesc cu personalităţi ale literaturii, aducerea bibliotecii mai aproape de cititori sunt printre punctele prezentate în strategia înaintată Consiliului Judeţean. Pe lângă cele două filiale existente, „Andrei Mureşanu” Bistriţa şi „Liviu Rebreanu” Chişinău, Biblioteca a deschis, în ultimii doi ani, nu mai puţin de şase filiale, la UBB Bistriţa, Spitalul de Urgenţă, Gledin, Maieru, Sângeorz Băi şi Chiuza, toate acestea fiind dotate cu documente de natură enciclopedică, dar şi infrastructură informatică, urmând a se derula aici evenimente importante în permanenţă, Se aer în vedere modernizarea serviciilor de bibliotecă prin dezvoltarea competenţelor personale ale personalului. De asemenea, programul editorial va continua prin publicarea de carte şi reviste, atât ediţii integrale ale scriitorilor locali, cât şi restituiri literare sau ediţii critice elaborate împreună cu instituţii de prestigiu din domeniu.
Anul 2016 este declarat „Anul cultural George Coşbuc la Biblioteca Judeţeană”, fiind în proiect marcarea a 150 de ani de la naşterea poetului din Hordou. Va fi demarat şi proiectul „Bibliobuz”. Se va încerca şi apropierea de carte a comunităţii oamenilor de afaceri care să susţină proiectele editoriale, dar să contribuie şi pentru donaţiile de carte pentru bibliotecile comunale. În viziunea lui Ioan Pintea, în următorii ani, la Bistriţa, ar trebui realizat şi un târg naţional de carte pentru copii, dar şi apropierea mai mult de cititorii cu nevoi speciale şi demararea digitizării fondului de carte veche care cuprinde peste 22.000 documente.
Cărţile vor fi aduse în proximitatea cititorilor şi prin expoziţiile şi lansările din magazine, pieţe sau de pe Pietonal, dar şi dezbateri în şcoli. În şedinţa de miercuri a Consiliului Judeţean, Pintea va fi reconfirmat în funcţie, pe 1 februarie, mandatul actual expirând. Astefl, Consiliul Judeţean a organizat concurs pentru ocuparea funcţiei de manager la Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc”. Comisia - compusă din Alexandru Pugna (vicepreşedinte CJ), directorul executiv Teofil Cioarbă, prof. dr. Vasile Filip, Irina Petraş (preşedinte USR Cluj) şi Victoria Fătu Nalaţiu – a acordat nota 9,70 pentru proiectul de management propus de Ioan Pintea, în timp ce, la interviu, candidatul a obţinut 9,90. Cu media finală 9,80, Ioan Pintea este reconfirmat pentru un nou mandat la conducerea Bibliotecii Judeţene, începând cu luna februarie.

Comentarii

25/01/16 17:14
George Carp

Câţi concurenţi au fost pentru acest post? Doar dl. Pintea, care este, concomitent, şi preot în Bistriţa. Vi se pare normal?

27/01/16 11:42
George Carp

De ce sunteţi lacom de bani, părinte Pintea? De ce nu slujiţi altarul lui Hristos cu toată fiinţa dv. şi nu cu jumătate de normă? Când sunteţi preot şi când director?Nu vă daţi seama ce deservicii faceţi BOR? La Chintelnic, la alegeri, făceaţi propagandă partidului aflat la putere. Aşa trebuie să facă un preot al altarului?Aţi adus o palmă de ruşine şi asupra unor preoţi duhovnici remarcabili, care-şi fac cu prisosinţă datoria la sfântul altar!

27/01/16 17:34
Al. Muresanu

Domnule Carp,

Sub aparenţa tonului blând-dojenitor, revărsaţi venin şi lucruri neadevărate. Cine pe cine a oprit sa participe la acest concurs? Dacă vă intresa postul, de ce nu v-aţi înscris la concurs? Era de mirare dacă acest post ar fi fost ocupat de vreo mediocritate, de vreun politruc. Or, Ioan Pintea nu este un oarecare, ci este în primul rând un un om de cultură, un scriitor valoros, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Aşa încât, vă rog să reanalizaţi lucrurile, fiindcă sunteţi în necunoştinţă de cauză.

28/01/16 07:58

D-le Mureşanu, nu vă grăbiţi. Urmăriţi "Antologia poeţilor din B-N..., litera "P", atât la poezie, cât şi la proză. Veţi avea parte de "stupize, stupize"!

28/01/16 09:28
George Carp

Domnule Al. Mureşanu, eu nu revărs venin şi nici nu m-a interesat postul de la bibliotecă.Toată lumea ştie ce fel de concursuri sunt acestea, sunt politice, dacă nu ştiaţi.Da, dl. Pintea nu este un oarecare, dar ce este dânsul, preot sau director? Când este preot şi când director? Dv. nu ştiţi că un preot nu poate fi cu normă redusă? Eşti preot sau nu eşti, slujeşti altarul 100% sau cu jumătate de normă? Dv. sunteţi într-o jalnică necunoştinţă de cauză, poate chiar aveţi complicitatea agăţată de ureche.

28/01/16 09:52
George Carp

Tare sunt curios dacă domnul director părinte Pintea a "cântat" pe mai multe voci! La osanale mă refer!

28/01/16 14:35
Vasile Găurean

Măi, oameni buni, nu vă certaţi. În cultura română mulţi preoţi şi ierarhi au fost şi oameni de cultură, având funcţii concrete în plan social-cultural. Ioan Pintea îşi merită postul, indiferent de orice congruenţe, croyez-moi.

28/01/16 16:16
George Carp

Domnule V. Găurean vă rog să nu produceţi confuzie. În toată istoria României nu am văzut un preot să fie în acelaşi timp şi director de instituţie, fie ea şi de cultură. Dimineaţa este director de la 8 la 15, de la 15 până la 24 este preot şi viceversa. Mai ţineţi minte când un stareţ de mânăstire era senator? Acum le este interzis preoţilor să ocupe asemenea posturi. Un preot trebuie să fie preot nonstop, nu să se lăcomească la bani, că nu de aia a ajuns preot. Da, preoţii trebuie să fie oameni de cultură, nu încasatori a două salarii din bugetul public. De aceea scade încrederea populaţiei în BOR, datorită lăcomiei şi iar lăcomiei de bani a unora dintre aceşti preoţi căora smerenia creştină le este total străină. Ruşinos!

28/01/16 21:55
Vasile Găurean

Câteva exemple:
-Ion Agârbiceanu_scriitor,gazetar(normă întreagă). parlamentar
-Gala Galaction-preot,profesor universitar,
(-Ion Creahgă -diacon şi învăţător)
-Constantin Virgil Gheorghiu -jurnalist, preot
-Vasile Lucaciu-preot, gazetar
-Miron Cristea- Patriarh şi şef de guvern etc

29/01/16 09:55
George Carp

Domnule Găurean, din păcate iar faceţi confuzie şi ne aburiţi.Să-i luăm pe rând. Ion Agârbiceanu NU este preot. Gala Galaction, ca preot poate fi profesor universitar, la TEOLOGIE ORTODOXĂ şi nu la chimie organică. Şi astăzi la facultăţile de teologie majoritatea profesorilor sunt preoţi şi în această postură dânşii servesc Biserica lui Hristos. Ion Creangă este diacon, nu PREOT cu parohie şi credincioşii aferenţi. Constantin Virgil Gheorghiu ca preot, poate fi şi jurnalist, la fel ca şi Vasile Lucaciu, dar ei n-au avut salarii din bugetul public.Miron Cristea ca Patriarh, putea fi şef de Guvern, era un vechi obicei, o mare tradiţie ca mitropoliţii Ţării să fie mâna dreaptă a Domnitorilor. Credeţi că domnul director părinte Pintea seamănă cu vreun caz prezentat de dv.?Cred, domnule profesor V.Găurean că sunteţi într-o solidă confuzie,îmi pare rău, dar un PREOT NU POATE FI PREOT CU JUMĂTATE DE NORMĂ! Nu v-aţi gândit că părintele director Pintea mănâncă pâinea altcuiva? Păcat!

29/01/16 10:05
George Carp

Revin cu o precizare, Ion Agârbiceanu NU ESTE PREOT ortodox, ci greco-catolic. Dl.Pintea este preot ortodox!

29/01/16 14:28
Vasile Găurean

Dreptul de a judeca un preot îl are numai Cel căruia-i slujeşte. Cât despre cultură, scriitorul Ioan Pintea este dincolo de orice obiecţie onestă. Preot este cel ce slujeşte ordinat Sf. Liturghie (ortodox, catolic, greco-...) Restul sunt pastori etc. Veninul şarpelui poate fi folosit ca medicament, dar veninul uman nu are folos.Lăsaţi şi lozincile naivilor străzii cu lăcomia preoţilor şi"spitale fără catedrale".
Nu judecaţi şi nu veţi fi judecaţi, nu osândiţi şi nu veţi fi...iertaţi şi vi se va ierta.

29/01/16 15:27
George Carp

Domnule V. Găurean, iar ne aburiţi, eu nu judec pe nimeni, eu constat o stare de fapt, atâta tot. Repet, un preot ortodox trebuie să fie preot ortodox zi şi noapte, să-şi consacre tot timpul misiunii care i s-a încredinţat. Nu să alerge după favoruri cu limba scoasă. Eu, George Carp, am apărat credinţa ortodoxă şi BOR în foarte multe rânduri şi o voi apăra în continuare, însă trebuie să privim şi anumite derapaje reale ale unor preoţi care aduc grave prejudicii imaginii BOR. Dacă îi mănâncă tare palma, atunci n-au ce căuta în sânul BOR!

29/01/16 20:10
Vasile Găurean

Unui negustor care i-a trimis lui Voltaire "scrierea" sa, acesta i-a răspuns incurabilului autor într-o scrisoare, repetând mereu pe... 6 pagini, aceaşi propoziţie imperativă: "Vezi-ţi de treaba dumitale!Vezi-ţi de treaba dumitale!..." Oare nu s-ar potrivi şi altora cuvintele voltairiene?

30/01/16 13:06
George Carp

Domnule prof. Vasile Găurean, este ultima dată când mă adresez dv. Parafrazându-l pe celebrul autor la care faceţi referinţă, n-ar fi mai bine să vă adresaţi părintelui Pintea cu "vezi-ţi de preoţia dumitale, de misiunea pe care o ai şi termină cu fripturismul!" Să ne vedem de treabă, să se opereze în linişte!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5