Proiectil descoperit la Josenii Bârgăului. Misiune de asanare a muniţiei şi la Gledin

Echipajul pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a executat, miercuri, două misiuni de asanare a muniției pe raza județului Bistrița - Năsăud, în localitatea Josenii Bârgăului, respectiv localitatea Gledin.

"În zona Groapa Ursului din localitatea Josenii Bîrgăului, la aproximativ 2 km de cea mai apropiată cale de acces, pirotehniștii bistrițeni au găsit un proiectil perforant trasor calibru 100 m. După ce au fost luate toate măsurile de siguranță, proiectilul a fost preluat, cu grijă și transportat doi km, pe un teren accidentat, până la autospeciala echipajului.

Proiectilul a fost depozitat, alături de elementele de muniție identificate, ridicate și transportate astăzi, în condiții de siguranță, de pe raza localității Gledin, într-un spațiu special amenajat și urmează să fie distruse controlat, în perioada următoare, alături de alte elemente de muniție ramase neexplodate", se arată în informarea ISU BN.

Atitudinea apelantului la numărul unic de urgență 112 pentru a solicita intervenția unui echipaj specializat și oprirea oricărei activități în zona respectivă este considerată de cei de la ISU drept una foarte corectă.

"Nu uitați! În momentul identificării unor elemente de muniție rămase neexplodate, indiferent de starea acestora, acoperite sau nu de rugină sau aflate într-o stare vizibilă de degradare, opriți orice activitate în zonă și solicitați intervenția echipajului specializat!", atrag atenţia pirotehniştii bistriţeni.

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]